Teater: Jussi

11 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Teater: Son och far

11 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Barnteater: Matilda the Musical

5 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Barnteater: Frankas monster

2 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Gina Gustavsson: Att liberaler skulle vara optimister är ett stort missförstånd

1 h ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Grävde ner sopor i naturen – tjänade miljoner

1 h ago (DN.se - Dagens Nyheter): Största miljöbrottsutredningen i svensk historia • Så avslöjades avfallshärvan.

read more
Försvarsjättarna kräver långsiktiga beställningar

1 h ago (Nyheter): BRYSSEL. Europas försvarsbolag vill stärka stödet till Ukraina och står redo att skala upp och effektivisera sin produktion. Men för att nå dit krävs regellättnader och långsiktiga beställningar, som hittills har lyst med sin frånvaro.  ”Jag är superorolig”, säger Saabs vd Micael Johansson till Di.

read more
”Ingen larmade oss – vi fortsatte att dricka gift”

2 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Myndigheterna ville spara pengar • Det blev början på vattenkatastrofen i staden Flint.

read more
IT-entreprenören Fredrik Jonsson blev knarkkung på darknet

2 hs ago (Expressen: Nyheter): Han var IT-entreprenören på Östermalm med våning några hundra meter från Stureplan.Nu har Fredrik Jonsson dömts till elva års fängelse – och kan krävas på 130 miljoner kronor – för att ha hjälpt Foxtrotnätverket att tjäna miljoner på hans version av ”Blocket för droger”.Det här är historien om Jonssons misslyckande med appen Prankster, en hemlig informatör och hur han avslöjades av ett Rolexköp.

read more
Hur blev yogagurun en politisk maktfaktor i Indien?

6 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Nordkorea har övat på att slå tillbaka mot kärnvapen

6 hs ago (Expressen: Nyheter): För första gången har Nordkorea övat på att slå tillbaka mot en kärnvapenattack.Det hävdar de själva, enligt Yonhap.Beskedet kommer dagar efter rapporter om en ”superstor” stridsspets.

read more
Försvaret kritiseras efter Jas-smällarna utanför Gotland: ”Bristande kunskap”

7 hs ago (Expressen: Nyheter): Försvarsmakten bekräftade på måndagen att de kraftiga ljudsmällarna utanför Gotland härrörde från en ”skarp insats”.Senare på måndagen klargör dock flygvapnets kommunikationschef Louise Levin till Ekot att svenskt luftrum inte blivit kränkt.Det får säkerhetsexperten Johan Wiktorin att reagera.”Denna kommunikation har inte Försvarsmakten skött bra”, skriver han i ett inlägg på X.

read more
Kvinna drack ingefärsshots – var spetsade med knark

7 hs ago (Expressen: Nyheter): Kvinnan hade kokain, THC och kristall i blodet – men frias från ringa narkotikabrott.Anledningen: Hennes flickvän hade spetsat ingefärsshotsen i kylen.Domen uppmärksammades först av Södermanlands Nyheter.

read more
Mannens kropp tillverkar alkohol – frias för rattfylleri

7 hs ago (Expressen: Nyheter): Mannen har en åkomma som gör att hans kropp producerar egen alkohol.Nu har han friats för rattfylleri i belgiska Brygge.

read more
Stal för 9000 på Ikea – togs på bar gärning

8 hs ago (Expressen: Nyheter): Kvinnan betalade bara för en bråkdel för sina varor i självbetjäningskassan på Ikea och togs på bar gärning.Hon sprang från platsen – men föll på eget grepp. 

read more
Insändare. Det är inte älgar utan skogsbolag som skapar ”öknar” i våra skogar

8 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Med ett vettigare blandskogsbruk med färre kalhyggen kan vi på sikt få en betydligt större älgstam och rikare fauna och flora.

read more
Svenske bankchefen brädar JP Morgan på Wall Street

9 hs ago (Nyheter): NEW YORK. Trots inflations- och ränteoro på Wall Street är den amerikanska affärsaktiviteten den högsta på två år. ”Det verkar finnas ett klart större intresse för förvärv nu än 2023”, säger Martin Blåvarg, Handelsbankens chef i New York.

read more
Tesla och Verizon mot strömmen på stigande New York-börs

9 hs ago (Nyheter): Fredagens tekniksättning i New York följdes av viss rekyl på måndagen, där huvudindexen steg tydligt. Hans Vestbergs Verizon gick dock mot strömmen trots bättre vinst än väntat, och föll liksom elbilsjätten Tesla som sänker sina priser.

read more
Goldman Sachs säljer robotrådgivare till Kinnevikbolag

9 hs ago (Nyheter): Goldman Sachs överger en satsning på automatiserad finansiell rådgivning, och säljer sin enhet för det, Marcus Invest, till Kinnevik-delägda Betterment.

read more
Ledare: Natobaser på Gotland? Lär av president Stubb

9 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Den svenska regeringen bör dra lärdom av den optimistiska realismen om Ryssland.

read more
Truecaller inför aktieutdelning – miljonregn till grundarna

9 hs ago (Nyheter): Truecaller, som hittills inte haft för avsikt att lämna aktieutdelning, inför en utdelningspolicy som innebär att 25 procent av vinsten ska delas ut, och föreslår en utdelning på 1,70 kronor per aktie inför årsstämman i maj. Det innebär att de två grundarna får nästan 50 miljoner kronor vardera.

read more
Misstänkt föremål i Frölunda var ofarligt

10 hs ago (Expressen: Nyheter): Ett misstänkt farligt föremål hittades under tidiga kvällen.Området spärrades av och polisen uppmanade boende att hålla sig borta från fönster. 

read more
Fyrtal i förvaltarförsäljningar – de dumpar Didner & Gerge

10 hs ago (Nyheter): Ytterligare förvaltare på Didner & Gerge har kraftigt minskat sina aktieinnehav i fondbolaget. Enligt företaget ska det traditionella delägandet bytas mot andra incitamentsstrukturer.

read more
Ving slår tillbaka mot turistilskan på Kanarieöarna

10 hs ago (Expressen: Nyheter): I helgen var det stora protester mot turismen på Kanarieöarna. Inför det skickade resebolaget Ving ut ett sms med information till alla svenska resenärer på plats. – Vi har inte fått några kommentarer alls om att våra gäster känner sig ovälkomna, säger Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving. 

read more
Kenneths son mördades av 10-åring: ”Jag förlåter”

10 hs ago (Expressen: Nyheter): Tog pistol från sin farfar i Texas • ”Går att rädda honom”

read more
Folklistans nya förslag – vill stoppa ”plågat kött”

10 hs ago (Expressen: Nyheter): Ett importförbud på kött från ”plågade” djur och ett stärkt djurskydd.Folklistan har presenterat sitt tredje förslag på en bondgård utanför Stockholm. – Kött som inte lever upp till våra krav ska inte importeras till Sverige, säger Jan Emanuel.

read more
Di:s chefredaktör: ”Nu börjar firandet”

11 hs ago (Nyheter): Vi startade Gaselltävlingen samma år som it-bubblan sprack. Det var ingen slump.

read more
Mästarnas recept: Låg skuld och hög risk

11 hs ago (Nyheter): Framgångsreceptet för Gasellföretagen är att man använder rörelsekapitalet mer effektivt och har lägre skuldsättningsgrad. Mästargasellerna, den exklusiva grupp som blivit Gaseller tre gånger eller fler, vågar dock riskera lite mer för högre avkastning och drömmen om en börsnotering.

read more
Niofaldiga Gasellen vägrar sälja

11 hs ago (Nyheter): Med nio Gasellutmärkelser i bagaget tillhör Skyltmax en unik skara i tävlingens historia. Målmedvetenhet och snabb internationell expansion har bäddat för den extraordinära tillväxtresan. 

read more
Unik lista: Företagen som är mästare på tillväxt

11 hs ago (Nyheter): De har inte bara klarat av att nå Gaselltävlingens hårda krav, de har dessutom gjort det tre gånger eller fler. Bara 16 procent av alla företag som korats till Gaseller sedan 2000 har klarat av uppgiften. Här är alla 2.238 Mästargaseller rankade efter antal gånger de fått utmärkelsen. 

read more
Budet på rävringen ogiltigt

11 hs ago (Expressen: Nyheter): Foxtrot-nätverkets ”rävring” såldes för 66 500 kronor på Kronofogdens auktion. Men budet är ogiltigt. – Det som har hänt är att personen som har lagt budet inte har betalat, säger Helena Esscher, presschef på myndigheten.  

read more
Finsk-svensk allians en nordisk superkraft

11 hs ago (Nyheter): På tisdagsmorgonen kommer Finlands nyvalda president Alexander Stubb till Sverige. Det är en van Sverigebesökare som gör sitt första statsbesök i den nya rollen.

read more
Eila spelar för lite – nekades köpa Eurojackpot

11 hs ago (Expressen: Nyheter): Eila Carlén tänkte spela på Eurojackpot när jackpoten var på max: 1,3 miljarder.Då blev det nej från Svenska spel.Hennes konto var raderat – för att hon spelat för lite.– Jag straffas mer än spelberoende, säger hon.

read more
Insändare. KD:s ledning måste ta avstånd från Trump

11 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Inför EU-valet är det viktigt för väljarna att veta vilken syn partierna har även på amerikansk inrikespolitik.

read more
Tv-torn kollapsar efter rysk attack i Charkiv

11 hs ago (Nyheter): Ett stort tv-torn i ukrainska Charkiv har raserats, meddelar en journalist från nyhetsbyrån AFP, efter att det rapporterats om en rysk attack mot staden.

read more
Insändare. Låt i vissa fall politiker bestämma om Koranen ska få brännas

11 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Lagen borde ändras så att det inte är Polismyndigheten som fattar beslut om bränningar av heliga skrifter ska tillåtas.

read more
Insändare. Inför ett register över lobbyister

12 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Medborgare saknar ofta möjlighet att enskilt påverka demokratiska beslut. Inför därför ett register över den växande marknaden för…

read more
Kvinnor slumpmässigt slagna på New Yorks gator

12 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Flera unga kvinnor säger sig ha blivit slagna i ansiktet av okända män • Motivet är oklart.

read more
Sprickor i amerikanska konjunkturfasaden

12 hs ago (Nyheter): Småföretagen i USA har inte varit så deppiga sedan 2012 och deras anställningsplaner de mest defensiva sedan 2020. Frågan är om den amerikanska tillväxt- och jobbmaskinen till slut håller på att tappa kraft.

read more
Ilskan efter Bidens kannibaluttalande

12 hs ago (Expressen: Nyheter): Joe Biden hävdade att kannibaler på Papua Nya Guinea kan ha ätit upp hans farbror ”Bosie” under andra världskriget. Nu markerar landet på högsta nivå mot den amerikanska presidenten.– Mitt land förtjänar inte en sådan stämpel, säger James Marape, premiärminister för Papua Nya Guinea, rapporterar Fox News. 

read more
Oscar Properties: Har förbrukat mer än hälften av kapitalet

12 hs ago (Nyheter): Oscar Properties har efter upprättande av en kontrollbalansräkning konstaterat att mer än hälften av aktiekapitalet är förbrukat, varför bolaget kommer kalla till en extra bolagsstämma inom kort. Där väntar omröstning om likvidation av bolaget.

read more
Susanne Nyström: Det är inte Anna Kinberg Batras lapp i receptionen som är det största problemet

12 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Hemligstämplade trick ska göra Hampus bäst i världen

12 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Medaljer en drivkraft för nya generationen: ”90 procent hatar att skateboard är en sport.”

read more
Vilda teorin: Kina bygger jättelager – innan devalvering

12 hs ago (Nyheter): Kina har på kort tid byggt upp jättelager av flera strategiska råvaror. Manövern spär på spekulationer om att Kina är på väg att devalvera sin valuta.

read more
Israel saknar bevis för anklagelserna mot Unrwa

12 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Oberoende utredning: Går inte att styrka att anställda på Unrwa har kopplingar till Hamas.

read more
EQT inleder återköp av aktier om maximalt 1 miljard kronor

12 hs ago (Nyheter): Styrelsen i riskkapitalbolaget EQT har beslutat om ett aktieåterköpsprogram om högst 2.154.000 egna stamaktier.

read more
Sms:et under valnatten 2016: ”Vad har vi gjort”

12 hs ago (Expressen: Nyheter): ”Vad har vi gjort?”Så löd ett sms Stormy Daniels advokat skickade på valnatten 2016.Det säger åklagaren Matthew Colaneglo, som på måndagen höll sin sakframställan i rättegången mot Donald Trump.– Det här fallet handlar om en kriminell konspiration, säger han.Följ utvecklingen i Trump-rättegången – ladda ner Expressens app. 

read more
Sänkt skatt på lön, pension och flyg övervägs

13 hs ago (Expressen: Nyheter): Regeringen överväger flera nya skattesänkningar inför höstens budget.Bland annat sänkt skatt på lön, pension och på flygresor.

read more
Den ”ärliga” lappen på bilen var bara en slug bluff

13 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Bedragarnas nya knep – skadar din bil • Drabbade Camilla: ”Tvingas vara på sin vakt.”

read more
Två bussar i trafikolycka utanför Hakkas

13 hs ago (Expressen: Nyheter): En skolbuss har krockat med en linjetrafikbuss på E10 norr om Hakkas i Gällivare kommun. Tre personer är förda till sjukhus, varav en med ambulanshelikopter. Till följd av olyckan råder det totalstopp på vägen. 

read more

14 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
”Sommaren blir svår – men vi kommer att klara det”

14 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Ukrainas spionchef om väntade ryska offensiven.

read more
Teslas cybertruck återkallas – gaspedalen kan fastna

14 hs ago (Expressen: Nyheter): Den futuristiska pickupen cybertruck riskerar att börja accelerera okontrollerbart.Pedalfelet tvingar Elon Musks företag Tesla att återkalla modellen och försäljningen av monsterbilen stoppas tillfälligt.

read more
Insändare. Noterat av DN:s läsare den 22 april

14 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Dagens Nyheters läsare ger kortfattat sin syn på läget i Sverige och världen samt DN:s innehåll måndagen den 22 april.

read more
Tennisdomare avstängd på livstid – skrev fel resultat

14 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Avslöjad av ljudupptagningar • Kumpaner vann stora pengar på sofistikerade fusket.

read more
Trumpåklagaren i rätten: En kriminell konspiration

14 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Åklagarsidan inleder den historiska rättegången om Donald Trumps ”hyschpengar”.

read more
Olof Gustafssons nya drag: Stämmer Sverige

14 hs ago (Expressen: Nyheter): Escobar Incs tidigare vd Olof Gustafsson, 30, kräver att Sverige agerar för att omedelbart få honom överlämnad från häktet i Spanien. – Jag har precis stämt svenska staten, säger han från en insmugglad telefon.Gustafsson tycker att Sverige bör visa samma engagemang i att få hem honom som för spionanklagade svensken Johan Floderus som sitter fängslad i Iran.  

read more
Panik inför premiären av Den stora älgvandringen: "Ursäkta"

14 hs ago (nyheter24.se): "Den stora älgvandringen" 2024 har haft premiär och i samband med det berättar produktionen om paniken när livesändningen drog igång 2019. – Hela idén är ju lite halvkorkad, säger Johan Erhag, projektledare för programmet, till SVT.

read more
Risk för orosanmälan om barn går hela sommaren

14 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Förskola skriver i mejl till föräldrar att det kan vara ett tecken på ”bristande omsorg”.

read more
Kritik mot Kulturhuset efter att n-ordet använts

15 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Arrangören agerade inte – medverkande lämnade samtalet • ”Det var en miss.”

read more
Det politiska är privat i Göran Sonnevis nya diktsamling

16 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Försvarsmakten vill satsa på Inlandsbanan

16 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Järnvägens föråldrade teknik lyfts fram som en fördel – lärdom från kriget i Ukraina.

read more
Fyra döda efter massiva översvämningar i Kina

20 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Palestinsk flicka föddes föräldralös – mamman dödades i lufträd

21 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Hanna Hallgrens folkbildande queerhistoria är självlysande

21 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Swedbank: Boräntan 3,9 procent i december

23 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Storbanker ändrar bedömningar hur Riksbanken kommer att sänka styrräntan. 

read more
n'Jonas: När omsorgen var om kunden – inte biltillverkaren

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Koll på Sveriges världsarv

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Fler riskerar att lockas in i bluffarna

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Polisens tips: Så undviker du att bli lurad.

read more
Per förlorade en miljon – lurades i bitcoinfälla

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Tidigare toppchefen ett av tusentals offer för bluff • ”Allt kändes väldigt vederhäftigt.”

read more
Alex Schulman: Jag försöker förstå varför jag älskar Jonatan Unge

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Det borde vara uselt – men är bland det roligaste jag sett på en scen på mycket länge

read more
Linda har gått på över 100 dejter – utan att hitta rätt

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Det visade sig bli svårt att finna ny kärlek efter skilsmässan • ”Har varit ett rent helvete.”

read more
Daniel Adams-Rays olika stilar blir en snygg helhet på Konserthuset

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Insändare. Jämlik välfärd är väldigt avlägsen i Norrbottens inland

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Trots att man betalar en av landets högsta kommunalskatter kan servicen vara långt borta.

read more
• Nya attacker mot Rafah – flera barn dödade

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Erotiken dallrar mellan raderna i Brigitte Reimanns DDR-roman

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
”Hur tar jag mig vidare efter psykisk misshandel?”

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Insändare. Nu måste vi medborgare se till att unga inte blir kriminella

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Alla barn behöver en anknytning – om inte till sina föräldrar så åtminstone till en idrottsledare eller annan trygg vuxen.

read more
Yoga, pengar och politik – är det en helig treenighet?

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Stora skillnader mellan de två asiatiska elsuvarna

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Det står i kokböckerna

3 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Insändare. Noterat av DN:s läsare den 19 april

3 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Dagens Nyheters läsare ger kortfattat sin syn på läget i Sverige och världen samt DN:s innehåll fredagen den 19 april.

read more
Insändare. Vissa brott borde aldrig preskriberas

3 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): När politikernas iver att skärpa lagarna är stor borde också preskriberingsreglerna förändras.

read more
Malmöbaserade bilpoolen som går med vinst

3 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Insändare. Svar: Legalisering av narkotika är fel väg att gå

3 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Att skapa en laglig marknad för alla nya sorts droger som tas fram är inte realistiskt.

read more
Boricka, genius och byssja – kan du orden?

4 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Därför eskalerar konflikten mellan Iran och Israel nu

4 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Vecka 16, 2024. Har du hängt med?

4 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Nicholas Wennö: Här är veckans bästa strömningstips

4 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
”Läkare” skickade in förfalskat dödsbevis

4 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Jonathan Ravelin blev dödförklarad: ”Blev helt låst.”

read more
Indien går till val

4 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Därför står Swedbanks sparkade vd åtalad för grovt svindleri

5 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
DN låser upp sajten på grund av världsläget

5 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Peter Wolodarski: ”Oberoende journalistik är viktigare än någonsin” • Registrera dig här.

read more
Efter bakslagen – kan ekonomin rädda regeringen?

6 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
De indiska sopsorterarna som vann miljonvinst på lotteri

1 w ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
”Hur ska jag göra för att inte bli sedd som en bråkstake på jobbet?”

1 w ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Ny fin design i eldrivna Mini Countryman men hög prislapp

1 w ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Så har konflikten med Foxtrot skakat Bandidos ledning

1 w ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Sexbrottsanklagelserna mot Diddy – därför stormades mogulens lyxvillor

1 w ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Kan Vänsterpartiet bli ett nytt parti – för att vinna makt?

1 w ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
”Hjälp, jag beter mig som en tonåring – har jag en 40-årskris?”

2 ws ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Mörka sanningen bakom den religösa 19-barnsfamiljen

2 ws ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Extra: Därför skapar lagen om könstillhörighet uppror i Moderaterna

2 ws ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
EU varnar för gängen

2 ws ago (8 Sidor): Gäng som gör brott hotar säkerheten i Europa. Det säger Ylva Johansson och andra politiker i EU.

read more
Ungdomar spelar opera

2 ws ago (8 Sidor): Just nu händer ett ovanligt samarbete. 45 unga gör operan Carmen med Folkoperan i Stockholm.

read more
Träd blommar i Japan

2 ws ago (8 Sidor): Nu blommar körsbärsträden i Japans huvudstad Tokyo. För många människor är det en stor fest.

read more
Hur fortsätter ordspråket?

3 ws ago (DN.se - Dagens Nyheter): Nära skjuter ingen... Ja, vad brukar man säga? Testa hur många du sätter.

read more
Deckarväljaren – bästa tipsen för just dig

3 ws ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Fulla diskar fick Toyotas fabriker att stanna

7 ms ago (IDG.se - Lagring): Otillräckligt diskutrymme i servrar som används för att hantera reservdelsbeställningar orsakade nyligen ett oplanerat driftstopp i Toyotas monteringsanläggningar i Japan.

read more
Dropbox slutar erbjuda obegränsad lagring

7 ms ago (IDG.se - Lagring): Uppges bero på att vissa användare börjat missbruka tjänsten.

read more
Här är Dropbox nya AI-funktioner

10 ms ago (IDG.se - Lagring): Dropbox Dash och Dropbox AI ska hjälpa användare av lagringstjänsten för filer att arbeta mer effektivt med ett nytt universellt sökverktyg och sammanfattningsfunktioner.

read more
Brittiskt universitet hämtar datakraft i Dalarna

10 ms ago (IDG.se - Lagring): Med ambitionen att minska sina utsläpp har University of York valt att flytta sina tunga databeräkningar till Falun.

read more
Conscia satsar på automatisering – köper svenska Ciscopartnern

10 ms ago (IDG.se - Lagring): Conscia vässar sitt Cisco-erbjudande ytterligare genom köpet av svenska Miradot.

read more
Windows 11 får inbyggt stöd för rar-filer

10 ms ago (IDG.se - Lagring): Får även stöd för andra arkivformat som tar, 7-zip och gaz. 

read more
It-branschens nya uppdrag: hjälpa kunder att banta molnfakturan

11 ms ago (IDG.se - Lagring): Hur mycket molnet kostar har blivit en allt hetare potatis på företagen. Inte minst i takt med att priserna stiger och konjunkturen sjunker. Kundernas intresse för det märks också i branschens vardag. ”Det går nästan alltid att hitta en modell som möter kundernas behov och som passar deras plånbok”, säger Zakaria Bennani på Cygate.

read more
Här vill Microsoft bygga nästa svenska datacenter

11 ms ago (IDG.se - Lagring): Microsoft förbereder nu för fullt för att bygga ännu en datahall i Sandviken.

read more
Hackare lyckades få tag på kunddata från Western Digital

11 ms ago (IDG.se - Lagring): Totalt sägs hackarna ha kommit över 10 terabyte data i samband med attacken.

read more
Datacenterbolaget investerar i lokal kyla

11 ms ago (IDG.se - Lagring): Den numera Eon-ägda datacenterbyggaren Coromatic investerar nu i kylteknik genom köpet av specialistbolaget Kristianstads Kylservice.

read more
Sparkar 500 för att satsa mer på AI

11 ms ago (IDG.se - Lagring): Lagringstjänsten gör sig av med 16 procent av personalen.

read more
Atea lånar halv miljard för satsning på datacenter

11 ms ago (IDG.se - Lagring): Ateakoncernen har precis undertecknat ett låneavtal med Europeiska investeringsbanken, EIB, där man lånar drygt en halv miljard kronor, som ska investeras i Norden och Baltikum.

read more
Nu ska Esam testa Tietoevrys videotjänst

11 ms ago (IDG.se - Lagring): Esamverkansprogrammet, Esam, ska under det kommande året testa Tietoevrys samarbetstjänst Compliant Collaboration.

read more
De ska öppna nytt matigt datacenter i jämtländsk storsatsning

1 y ago (IDG.se - Lagring): Datacenterföretaget Ecodatacenter ska öppna ett nytt datacenter. Den här gången blir det i Jämtland, och sker i samband med en stor hållbarhetssatsning i Östersund.

read more
Öppnar nya datacentret – nu vill de bli det stora svenska alternativet

1 y ago (IDG.se - Lagring): Shibuya har precis investerat stort i ett nytt datacenter i Borås. Nu vill man profilera sig som det tydligt svenska alternativet. "Vi är nog den enda i vår storlek som är helt svenskägda", konstaterar vd Christina Backlund.

read more
Google backar om maxtak för filer på Drive

1 y ago (IDG.se - Lagring): Nyligen införde Google en gräns för hur mycket som får lagras på Google Drive – fem miljoner objekt. Nu tas gränsen bort. 

read more
My Cloud-kunder utelåsta efter intrånget hos Western Digital

1 y ago (IDG.se - Lagring): Det går inte att nå tjänsterna efter angreppet på lagringsjätten

read more
Google Drive får en gräns för antalet filer som kan lagras

1 y ago (IDG.se - Lagring): Gäller även för betalanvändare.

read more
Nu vill Google börja schakta för sitt datacenterbygge i Dalarna

1 y ago (IDG.se - Lagring): Googles datacenterbygge i Dalarna går långsamt men framåt. Nu har bolaget ansökt om tillstånd att förbereda för nästa steg.

read more
Därför flyttar franska storbanken digitalt till Stockholm

1 y ago (IDG.se - Lagring): Den franska banken BNP Paribas har fått smak på nordiska datacenter och flyttar nu mer av sin it-infrastruktur till Akalla, där isländska Atnorth satsat stort.

read more
Green linen suit

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Min 25 årsfest i Rom

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Min födelsedagsoutfit

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
säg hej till min nya podd

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Ur telefonen; Vårkänslor i Rom, vuxenpoäng, mat

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Outfits från senaste veckorna

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Q&A om framtiden, vaccination, träning och mer!

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Fem räddare i nöden under vintern

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Nyårslöften för 2022

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Listan om 2021

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Tillsammans mot barnarbete

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
MIN JULÖNSKELISTA 2021

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Tillbaka i Sverige

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Brown puffer jacket

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Saker man inte får missa i Toscana

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
8 snygga stickade plagg

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Lägenheten i Rom är klar

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more