Wallin vann på knockout – i första minuten

1 h ago (DN.se - Dagens Nyheter): 48 sekunder – sedan var matchen avgjord. När svenske tungviktsboxaren Otto Wallin mötte Nigerias Onoriode Ehwarieme i Atlantic City i natt vann han på knockout redan i första minuten, skriver boxinginsider.com.

read more
Fyra frågor om ”Swedish jump set” – varför härmar inte alla svenskarnas succéstil?

1 h ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. David Åhman och Jonatan Hellvig har revolutionerat beachvolleybollen. Nu är de svenska världsettorna OS-guldfavoriter i Paris, men varför kopierar inte konkurrenterna bara spelstilen ”Swedish jump set”? Karin Lundqvist, tidigare spelare och nu tv-expert för sändande Max, svarar på fyra frågor.

read more
De svenska idrottspionjärerna OS-debuterar: ”Vi ska vara lite ödmjuka”

1 h ago (DN.se - Dagens Nyheter): David Åhman och Jonatan Hellvig spelar beachvolleyboll på sitt eget sätt. Duon kommer inte ifrån att de är ett stort svenskt medaljhopp i Paris, men är samtidigt ödmjuka. – Vi vet att det är väldigt jämnt där uppe i toppen, säger Jonatan Hellvig.

read more
Inga Gazapatienter till Sverige – trots EU:s begäran

2 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Sverige har inga planer på att ta emot patienter från Gaza, trots att EU-kommissionen lämnat ett sådan begäran, rapporterar Göteborgs-Posten. ”Sverige stödjer närområdet genom att donera medicinteknisk utrustning och sjukvårdsmateriel”, skriver sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson till DN.

read more
Signaler om bättre tider bra för bankaktierna

2 hs ago (Nyheter): Ökat intresse för bolån och starka provisionsnetto var ljuspunkter andra kvartalet. Nordeas uppskjutna återköp var en besvikelse och Handelsbanken överraskade mest. Låga värderingar och goda direktavkastningar ger fortsatt stöd åt bankaktier.

read more
Ingenjörens trick för att lugna OS-nerverna: ”Sjunger Elton John”

2 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Det är hennes första OS, allt känns stort och nerverna är påtagliga. Men för att inte stressa upp sin häst har Sofia Sjöborg ett knep. – När vi skrittar in så sjunger jag en Elton John-låt i huvudet jättelångsamt, säger fälttävlansryttaren och ingenjörsstudenten.

read more
Matilda Arborelius: ”Stefan Larsson hittar djupet bland de tyngre livserfarenheterna”

3 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Få saker är så mytomspunna som teaterns värld. Denna värld erövrade Stefan Larsson trots – eller kanske tack vare – avsaknad av kulturellt kapital i barndomens Tensta. DN:s Matilda Arborelius har lyssnat på hans sommarprat.

read more
Se lyxfyndet – vrak fyllt med champagne

3 hs ago (Expressen: Nyheter): Hittades utanför Ölands kust • Tvisten om ägande

read more
Tonåring häktad misstänkt för mordet på ukrainsk nationalist

3 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Den 19 juli mördades den kontroversiella ukrainska nationalisten Iryna Farion i närheten av sin lägenhet i Lviv. Nu har en man i övre tonåren häktats misstänkt för mordet. Enligt Ukraina finns det skäl att tro att han agerat på order.

read more
Trump: Harris är antisemit och barnamördare

3 hs ago (Expressen: Nyheter): Under natten höll Donald Trump tal i Florida.Expresidenten gick hårt åt motståndaren Kamala Harris och anklagade henne för antisemitism.Han passade även på att ge sina anhängare ett löfte inför valet 2028:– Vi kommer att ha fixat det så bra att ni inte behöver rösta, sade Trump.

read more
Receptet till folkhemsbilen kom från USA

3 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Den nordamerikanska marknaden har varit viktig för Volvo ända sedan de etablerade sig där 1955. Designmässigt sågs det tydligt på 740/760-seriens rejäla mått och räta bakruta som andades USA. Det definitiva beviset kom i januari 2001 när Volvo presenterade ett koncept i det nya, och i Sverige ännu så bespottade, suv-segmentet.

read more
Malin Persson Giolito: ”Jag tillhör generation skogsporr”

3 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Någon gång under ett läsande liv dyker den upp, den där scenen. Den kan vara tydlig och upplysande, eller bara oklart upphetsande. DN Kultur har bett fem författare att skriva om sexskildringarna de aldrig glömmer – och om konsten att gestalta erotik. Här skriver Malin Persson Giolito och illustrationerna är gjorda av Stina Wirsén.

read more
Många svenskar har njursjukdom utan att veta om det

3 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Omkring en miljon svenskar är drabbade av kronisk njursjukdom. De flesta vet inte om det. Ett enkelt blodprov visade att Johan Tjäder, 50, hade sjukdomen. Nu har han fått en ny njure.

read more
Tonåring misstänks spårat ut tåg – för en Youtube-video

3 hs ago (Expressen: Nyheter): Kallade klippet "galnaste videon jag filmat"

read more
Flickorna lockade med pyjamasparty – mördade Emilia

4 hs ago (Expressen: Nyheter): De två tonårsflickorna misstänks ha lurat Emilia, 14, i en mordfälla.Nu kan Expressen berätta ny information från utredningen:Timmarna innan mordet snattade de misstänkta silvertejp och den kniv som senare användes, enligt uppgifterna.För att locka Emilia till dem bjöd de in henne till ett pyjamasparty – i stället togs hon till industriområdet.

read more
Ståhlis: Bedräglig verklighet

4 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Under en kurs i landskapsmåleri blir kåsören varse hur det i hennes verk som ska föreställa gräsremsan i mitten på en liten grusväg antar likhet med något högst oönskat.

read more
Tysk ber för sitt liv i belarusisk tv

4 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Den tyska medborgaren som är dömd till döden ber sin regering om hjälp och erkänner brott i belarusisk tv.

read more
Kristina Lindquist: Det progressiva USA kan knappast sätta sitt hopp till Kamala Harris

4 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): I fiktionen har USA:s president länge kunnat vara både svart och kvinna, men mer sällan båda samtidigt. I verkligheten är frågan om vilken version av Kamala Harris som kommer att tillåtas närma sig makten, skriver Kristina Lindquist.

read more
Hemligheten som gör att guldhoppet aldrig har tidsbrist

4 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. En bra hoppbana ska vara hjärngymnastik för ryttaren. – Jag gillar inte banor där det inte finns några alternativ utan där det bara är full fart framåt, säger Henrik von Eckermann inför guldjakten i Paris. När han och superhästen King Edward är på banan ser det ut som om maxtiden aldrig är ett problem, men nu avslöjar världsettan att det är något av en chimär.

read more
Gessles hitformel skapar bästa hoppbanorna

4 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): På mästerskapen ser hoppbanorna ut som inbjudande konstverk. I alla fall när man ser dem från läktaren – eller framför tv:n. För ryttarna och hästarna är dock varje färgglatt hinder en utmaning som ska övervinnas, och varje utsmyckning på banan något som kan distrahera hästen.

read more
Rådet till Trump: Sluta med stormöten utomhus

4 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Sökandet efter jättelika inomhusarenor är i full gång. Efter mordförsöket på Donald Trump uppmanas presidentkandidaten att inte hålla några stora kampanjmöten under bar himmel.

read more
Har du koll på bär?

5 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Testa dina kunskaper om hallon, krusbär och vinbär.

read more
Bästa sättet att ta hand om säsongens bär

5 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Högsäsong för bär som vinbär, krusbär, hallon och björnbär och det är dags att plocka fram pajformarna. Möjligheterna är många och begränsningarna få. Här är tre goda varianter på bärpajer.

read more
Elias Rosell: Måste Strawberry Arena rivas för att tågtrafiken ska fungera?

5 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Politiker vinner visserligen inte val på järnvägsdepåer, men förlusten för samhället riskerar att bli stor när grundläggande infrastruktur inte värnas.

read more
Johan Esk: Kul för kulturen att det finns sport att snylta på

6 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. OS-arrangörerna ville ha en invigning med mycket vatten. De fick så de teg. Att det regnade på en båtparad är ett lågt pris att betala för OS i en demokrati.

read more
De byggde varumärket Yoga Girl – tillsammans: ”Allt var en snöbollseffekt”

6 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): SIGTUNA. Rachel Bråthén hade inte mer än pengarna på fickan när hon träffade sin man Dennis Schoneveld på en karibisk ö för 15 år sedan. Tillsammans byggde de upp det internationella varumärket Yoga Girl. Nu ser vardagen annorlunda ut. – Jag kom till en punkt där jag kände att alla tittade på mig, men jag kände mig aldrig riktigt sedd, säger hon.

read more
Så lever Johan af Donner i dag

6 hs ago (Expressen: Nyheter): Röda korsets före detta kommunikationschef Johan af Donner dömdes till fängelse i fem år för att ha svindlat Röda korset och Cancerfonden på miljonbelopp.I rätten sa han att han hade drabbats av ”guldsot”.Expressen har träffat af Donner som i en intervju berättar om fängelsetiden och om sitt liv i dag.– Det jag gjorde är oförsvarligt. Jag känner en stor, stor ånger. Det går inte en dag utan att jag tänker på det, säger han. 

read more
Döms för dödlig spansk tågolycka

6 hs ago (Expressen: Nyheter): Föraren av det tåg som orsakade en av Spaniens värsta järnvägsolyckor någonsin döms till två år och sex månaders fängelse för dråp. Även tågoperatörens säkerhetschef får samma straff.

read more
Missil med amerikanskt chip slog ut barnsjukhuset

7 hs ago (Expressen: Nyheter): I början av juli slog en rysk robot ut Ukrainas största barnsjukhus i Kiev.Nu skriver New York Times att ett amerikanskt chip hittades i roboten.Tidningen uppger att Ryssland importerat sanktionerad teknik för över fyra miljarder kronor sedan krigets starts.

read more
Bidens hämnd mot partiet: ”Fuck you”

9 hs ago (Expressen: Nyheter): Joe Biden klev av presidentvalsracet i förra veckan – men inte utan att få sin hämnd.Enligt en källa till New York Post ska Barack Obama ha sagt till Biden att inte ställa sig bakom någon demokratisk kandidat efter avhoppet – inte heller Kamala Harris.– Joe sa: ”Om jag lämnar, då ska jag ställa mig bakom henne”. Det var hans ”fuck you”, säger källan. 

read more
Knarkbossen lurad av kumpanens son

10 hs ago (Expressen: Nyheter): Natten mot fredagen greps världens mest eftersökta knarkboss Ismael ”El Mayo” Zambada.Nu kommer spektakulära detaljer från gripandet av Sinaloa-kartellens ledare fram.New York Times skriver att Zambada ska ha lurats ombord på ett plan mot USA – av ”El Chapos” son.

read more
Pérec och Riner tände OS-elden

12 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): STOCKHOLM/PARIS Franska friidrottslegendaren Marie-José Pérec och judostjärnan Teddy Riner fick den stora äran att tända OS-elden. En historisk och efterlängtad invigning är avklarad. Direkt efter dök världsartisten Céline Dion upp – hennes första framträdande på flera år.

read more
Svensk tränare klar för Manchester United

12 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Andreas Georgson har fått ett nytt tränarjobb. Svensken är klar för Manchester United, där han kommer ingå i huvudtränare Erik ten Hags tränarstab för herrlaget. – I denna bransch kan det dyka upp möjligheter man inte föreställt sig, säger Georgson enligt NTB.

read more
”Hemsk” Sinéad O’Connor-docka dras tillbaka

12 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Ett vaxmuseum i Dublin plockar bort en docka föreställande sångerskan Sinéad O’Connor efter kritik från hennes familj. Hennes bror kallar dockan för ”hemsk” och tog själv kontakt med museet för att stoppa den.

read more
Bluffen gick hem – så greps världens mäktigaste knarkbaron i USA

13 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Han är världens kanske mäktigaste knarkbaron men har inte tillbringat en dag av sitt liv i fängelse. På torsdagen lurades Ismael ”El Mayo” Zambada att stiga på ett flygplan i norra Mexiko, säger poliskällor till medier. Ett par timmar senare greps han i USA.

read more
Trump: Det blir ett tredje världskrig om jag förlorar

13 hs ago (Expressen: Nyheter): USA:s förra president Donald Trump har sagt att det kommer att blossa upp ett större krig i Mellanöstern som kan utvecklas till ett tredje världskrig – om han inte vinner presidentvalet i november, skriver The Hill.– Du är närmare ett tredje världskrig just nu än någon annan gång sedan andra världskriget, sa Donald Trump under fredagen. 

read more
Sileons tillförordnade vd tankar aktier för miljoner

13 hs ago (Nyheter): Fintech-bolaget Sileons tillförordnade vd och styrelseledamot Kent Hansson har via bolag köpt över 13,6 miljoner aktier i bolaget.

read more
Lady Dianas brev till försäljning – avslöjar detaljer om prinsessans liv

13 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Personliga brev som prinsessan Diana skrev till vännen och hembiträdet Violet Collison kommer att auktioneras ut. De bjuder på en unik inblick i hennes liv när hon snart skulle gifta sig med dåvarande prins Charles och tiden när hennes söner var små.

read more
Skåning vann 250 miljoner kronor på Eurojackpot

13 hs ago (Expressen: Nyheter): En svensk vann 250 miljoner kronor på Eurojackpot på fredagen.Svenska spel bekräftar att vinnaren är från Skåne.– Det är en svensk och en norsk som delar på vinsten. Detta är bara åttonde gången som en svensk vinner jackpoten, säger Filippa Jartén på Svenska spel. 

read more
New York-börsen avslutade veckan på plus – 3M rusade

13 hs ago (Nyheter): Efter en svängig vecka slutade New York-börserna på plus, med stöd av inflation som sjönk ungefär i linje med förväntningarna om än inte riktigt lika mycket, och flera starka bolagsrapporter. 3M tog täten på storbolagsindexet, med en rusning på över 20 procent.

read more
Blöt OS-invigning – men showen fångade publiken

13 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. Regnet föll – ja, ibland närmast öste ned – men OS-invigningen vid floden Seine i Paris fångade ändå den månghövdade publiken. – Det här nya konceptet med en båtparad är väldigt lyckat. På en idrottsarena blir det mer intensivt, men på det här viset hinner man med mer, säger den 57-årige tyske friidrottaren Edgar Itt, som DN möter på en av kajerna.

read more
Eiendomsspar nu näst största ägare i Scandic Hotels

14 hs ago (Nyheter): Eiendomsspar har ökat till 14,2 procent av kapital och röster i Scandic Hotels.

read more
Fyra områden där Harris kan bryta med Biden

14 hs ago (Nyheter): Kamala Harris första tal som Demokraternas troliga presidentkandidat innehöll framför allt referenser till den politik hon delar med den sittande presidenten Joe Biden. På flera punkter kan vicepresidenten dock komma att hålla en annan linje än chefen.

read more
Forskare om kvinnliga mördare: ”Beror ofta på psykisk ohälsa”

14 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Allt fler unga kvinnor och flickor misstänks för inblandning i grova brott. Just nu är två minderåriga flickor misstänkta för mord och människorov i Landskrona. En 15-årig flicka misstänkts för delaktighet i mordförsök och grovt vapenbrott i Södertälje. – Det finns ofta en psykisk problematik när det kommer till kvinnligt dödligt våld, säger Jenny Yourstone, doktor i psykologi.

read more
Två poliser misstänkta för grovt tjänstefel

14 hs ago (Expressen: Nyheter): En polis i Stockholmsområdet misstänks för flera brott, efter att han låtit bli att rapportera grovt narkotikabrott.Hans kollega är också misstänkt för grovt tjänstefel. 

read more
Stal finansmans Ferrari – döms till fängelse

14 hs ago (Nyheter): Påverkad av alkohol och amfetamin kom en man i 35-årsåldern över nycklarna till en känd finansmans Ferrari och gav sig ut på en vansinnesfärd genom Östermalm. Nu har föraren dömts till ett års fängelse.

read more
Antagningsbeskeden är här – då ökar bostadsbedrägerier

14 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): När antagningsbeskeden trillat in rusar blivande studenter till bostadsmarknaden. Då passar bedragare på att utnyttja det höga söktrycket. ”Terminsstarten har blivit högsäsong för bostadsbedrägerier”, varnar polisen.

read more
Misstanken: Därför mördades Emilia – bråket mellan flickorna

14 hs ago (Expressen: Nyheter): De två flickorna – 13 och 15 år gamla – var vänner med 14-åriga Emilia. Sen ändrades allt.Bakgrunden misstänks vara att Emilia hamnat i bråk med en av deras vänner på Sis-boendet där de träffades, enligt Expressens uppgifter.Det ska handla om en förolämpning – som slutat i mord.Delar av dådet filmades och skickades vidare i en gruppchatt.

read more
Scanias styrkebesked sätter Levin i förarsätet

15 hs ago (Nyheter): Scanias rekordsiffror stärker Christian Levins position inom den tyska fordonsgiganten Traton, där han enligt uppgifter i tysk media är ifrågasatt. Det är positiva nyheter även för den gröna omställningen i Sverige – inte minst för Northvolt – där det närmast haglar negativa händelser.

read more
Ukrainska OS-basen: ”Ryssarna existerar inte för oss”

15 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. 15 ryska idrottare och 16 belarusier kom igenom nålsögat och deltar i OS i Paris under neutral flagg. Men för Ukrainas 150 aktiva är de luft. – För oss existerar de inte. Vi hälsar inte på dem. Vi säger inte hej. Vi tittar inte ens på dem, säger Vadym Huttsajt, ordförande i Ukrainas olympiska kommitté.

read more
Polisen: Fem allvarliga våldsdåd avstyrda på en vecka

15 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Stockholmsregionen har skakats av rad skjutningar och sprängningar. Den senaste veckan har fem allvarliga våldsdåd avstyrts – varav ett fall med koppling till Södertälje, uppger polischefen Max Åkerwall. – Man har suttit med en färdig mordplan och haft skjutvapen redo, säger han.

read more
Vargens unge, del 35 av 57

15 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Läs tidigare avsnitt här

read more
DN Debatt. ”Det måste bli ett slut på pajkastningen mot staberna”

15 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): DN DEBATT 27/7. Tonläget är högt när det gäller kärnverksamhet kontra ­stabsfunktioner på våra arbetsplatser. När personalgrupper drivs in i var sitt hörn ­riskerar organisationer att gå i samma fälla som under 1990-talets kris. I jakten på syndabockar glömmer vi bort att de allra flesta anställda ­faktiskt vill göra rätt, skriver organisationsforskaren Louise Bringselius.

read more
Detta har hänt: Mordet i Landskrona

15 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): En flicka i högstadieåldern hittades i tisdags livlös i Landskrona. En 15-årig flicka är häktad misstänkt för mord på sannolika skäl. DN har samlat det viktigaste och mest grundläggande om händelsen.

read more
”Då tvingas vi ta studieavgifter på hundratusentals kronor”

16 hs ago (Nyheter): Om inte höstens forskningsproposition förbättrar villkoren för Handelshögskolan i Stockholm överväger skolan att införa studieavgifter på hundratusentals kronor för svenska studenter. Den varningen ger skolans rektor Lars Strannegård. ”Det vore djupt beklagligt”, säger han. Detta är den tredje i en serie sommarintervjuer där ledarredaktionens Erik Zsiga möter näringslivsprofiler på bryggan i Fiskebäckskil.

read more
Honeywell överväger börsnotering av sitt kvantdatorföretag

16 hs ago (Nyheter): Honeywell överväger en börsnotering av sitt kvantdatorföretag Quantinuum, med en eventuell notering redan nästa år.

read more
Rebecka Kärde: All kulturkritik börjar med ett intimt möte

16 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Vad händer egentligen när kritikern möter en bok eller ett konstverk? Rebecka Kärde läser Michel Chaoulis nya bok om kritikens väsen – och finner ett underligt sakralt tonläge.

read more
Notes vd har sålt aktier för miljoner

16 hs ago (Nyheter): Notes vd Johannes Lind-Widestam har sålt omkring 31.900 aktier i bolaget, till ett värde av runt 4,7 miljoner kronor.

read more
Chef på återvinningsjätte misstänks för grovt miljöbrott

16 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): En chef på ett av Sveriges största återvinningsbolag Stena Recycling misstänks för grovt miljöbrott. Han och flera andra misstänks ha dumpat minst 35 000 ton miljöfarlig sikt från företaget på en privat tomt i Dalsland – och betalt nästan 12 miljoner kronor för att bli av med det. Grannar som kände hur avfallet luktade illa larmade myndigheterna.

read more
Ryskt fartyg misstänks ha kränkt finländskt vatten

16 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Ett ryskt forskningsfartyg misstänks ha kränkt finländskt territorialvatten söder om Fredrikshamn på fredagen. Fartyget svarade inte på anrop via radio, trots att gränsbevakningens patrullbåt körde upp sida vid sida.

read more
Ukraina avstyrde storattack – hävdar stora ryska förluster

16 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Bilder från östra Ukraina visar att Ryssland i veckan genomförde en av de största stridsfordonsattackerna på nästan ett år. Ukrainska styrkor hävdar att ett stort antal ryska fordon skadades eller förstördes. Enligt tankesmedjan ISW blottar anfallet svagheter i den ryska militärledningen.

read more
Bakpapper vinnare i skogssektorn

16 hs ago (Nyheter): Omsättningen och rörelseresultatet justerat för underhållskostnader förbättrades för alla rapporterande skogsbolag andra kvartalet. Vinstökningstakten efter det mycket svaga fjolåret imponerande dock inte på aktiemarknaden som generellt gav skogsaktierna ett svagt rapportmottagande.

read more
Stor skogsbrand i USA bildar eget väder

16 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Flera massiva skogsbränder härjar i USA. I Kalifornien har en man gripits misstänkt för att ha anlagt delstatens största brand i år, och i Oregon har lågorna blivit så omfattande att de skapat ett eget väder.

read more
Rapport: Europas värmebölja förstärktes med 3 grader på grund av människor

17 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Den kraftiga värmeböljan i mitten av juli, som bland annat orsakade flera dödsfall i Grekland och tvingade en flygplats att stänga, förstärktes upp till tre grader på grund av människans klimatpåverkan. Det konstaterar ett forskarnätverk i en ny rapport – som också visar att värmeböljorna nu kommer tidigare på året.

read more
Ryska kultbilen återuppstår – men tillverkas i Kina

17 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Ryska Volgabilar – en sentimental symbol för vad industrin i det forna Sovjetunionen förmådde – gör comeback. Men när bilmärket nu återuppstår kommer modellerna från den kinesiska tillverkaren  Chang’an. Ett tecken i tiden, när Rysslands beroende av Kina bara ökar.

read more
Dow Jones upp nära 2 procent – 3M rusar tvåsiffrigt

17 hs ago (Nyheter): USA-börserna tuffar på, och vid 18-tiden svensk tid var Dow Jones-indexet upp nästan 2 procent med 3M som klarast lysande stjärna och en rapportuppgång på nästan 20 procent.

read more
Aktiechefen: Tre skäl till att blankningen faller i Ericsson

17 hs ago (Nyheter): Blankningen i Ericsson är på lägsta nivån sedan oktober 2023. Ålandsbankens aktiechef ser tre skäl till minskningen.  ”För att bli riktigt positiv till aktien skulle jag vilja se en bättre intäktstillväxt”, säger Lars Söderfjell. 

read more
Johan Esk: Hästpiskaren för tankarna till sexköpare

17 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. Redan före invigningen kan OS 2024 ha fått fram det som blir spelens värsta skandal och den som blir största hjälten. Skandalen är superstjärnan som visade sig vara djurplågare. Hjälten är personen som vågade vara visselblåsare.

read more
Nathan Shachar: Netanyahus tal i USA möttes av stor skepsis på hemmaplan

17 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): JERUSALEM. Räknat i antalet hurrarop och stormande applåder var Benjamin Netanyahus brandtal i den amerikanska kongressen en succé. Men i Israel vann hans retoriska glansnummer inga nya anhängare.

read more
Ministern: Säkerhetszoner kan användas i en hel kommun

17 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Efter att polisen beslutat att inte förlänga säkerhetszonen i Södertälje inträffade flera allvarliga våldsdåd. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) vill inte lägga sig i beslutet, men konstaterar att polisen har en stor flexibilitet. – Det är polisen som måste avgöra om och när och hur en sådan zon ska användas. Det gäller även geografin.

read more
Ledare: Något är ruttet bland Malmös Palestinaaktivister

18 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Malmös Palestinaaktivister måste rensa i leden. Att ropa våldsbejakande slagord och sätta press på en enskild journalist hör inte hemma i en demokrati.

read more
Open AI släpper egen sökmotor

18 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Företaget Open AI presenterade under torsdagen en ny AI-baserad sökmotor. DN:s Hugo Ewald svarar på tre frågor om den nya tjänsten.

read more
Syster och sambo gör Anton Källberg sällskap i OS

18 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): ESKILSTUNA/PARIS. Stina var mindre än ett år gammal när hon satt uppkrupen på ett bordtennisbord. Anton flyttade hemifrån när han var 14 för att bli en bättre spelare. Syskonen Källberg vet att det ska böjas i tid om det medaljer ska bli.

read more
Positivt veckoslut på Stockholmsbörsen – men Bioarctic rasade

18 hs ago (Nyheter): Veckan slutade med uppgångar på Stockholmsbörsen, vilket gav en sidledes utveckling på veckobasis efter sättningarna i mitten av veckan. På bolagsnivå föll både Hexagon och SCA kraftigt på sina rapporter, medan Alzheimersbolaget Bioarctic rasade på ett negativt besked från en europeisk läkemedelskommitté.

read more
Cas friar Sveriges olympiska kommitté inför OS

18 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Cas, idrottens skiljedomstol, friar Sveriges olympiska kommitté (SOK), rapporterar Radiosporten.

read more
Skadan gjorde Sjöström tacksam: ”Många som bryr sig”

19 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. Isfläcken blev Sarah Sjöströms fall, men när hon reste sig igen var hon ännu starkare. Fast mest av allt var hon – hur märkligt det än kan låta – tacksam och glad. – Det var nog då jag på riktigt insåg vilken uppslutning det är kring mig, säger Sjöström tre och ett halvt år efter armbågsfrakturen som ställde till problem inför OS i Tokyo. Nu väntar hennes femte raka OS, och den här gången har allt gått planenligt.

read more
Flera stormar kring Verstappen

19 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Det stormar kring formel 1-ledaren Max Verstappen. Han bestraffas tio placeringar inför helgens F1-lopp i Belgien på grund av motorbyte. Dessutom får han kritik av Lewis Hamilton för sitt beteende och av sin stall-ledning, som tycker han spelar bilsimulator för sent på nätterna.

read more
Bar Nombre: Alla inblandade tycks vara ense om att krogen har blivit en institution

20 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Moderna krogklassiker. Det är något kaxigt i att våga luta sig tillbaks och inte ens försöka hänga med, och det verkar gå hem, konstaterar DN:s Krogkommission. På Bar Nombre är det, tolv år efter öppning, fortfarande fullt på uteserveringen och fullt i den stora matsalen.

read more
Så ska ridsporten få bukt med problemen: ”Helt beroende av visselblåsarna”

21 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Ridsporten skakas av ytterligare en skandal. Hur ska internationella ridsportförbundet, FEI, få bukt på problemen innan sporten skadats för mycket? – Alla måste respektera visselblåsarna och vi är helt beroende av dem. De är viktiga för sportens framtid, säger FEI:s chefsveterinär Göran Åkerström.

read more
Fredricson om skandalerna: ”Vissa saker är hemska”

21 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. De senaste åren har den ena skandalen avlöst den andra inom ridsporten. Tävlingshästar har piskats och behandlats våldsamt på olika sätt. Den svenska OS-guldmedaljören och årets fanbärare hoppryttaren Peder Fredricson har från sidan följt det som händer. – Vissa saker som har kommit ut är hemska, men kanske är det så att de måste komma ut för att kunna leda till något bra, säger Fredricson.

read more
Falskt soffskämt om JD Vance startar memexplosion online

21 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Soffmem sprider sig som ogräs på sociala medier där Donald Trumps parhäst JD Vance påstås ha en sexuell dragning mot sittmöbeln. Anledningen? Ett fabricerat skämt som fått fötter, rapporterar USA Today.

read more
Dragplåster ställer in Way out west – och ersätts

22 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Ökenrockbandet Queens of the Stone Age var ett av årets stora dragplåster på festivalen i Way out west i Göteborg. Nu ställer bandet in och ersätts av Jack White, meddelar arrangören Luger i ett pressmeddelande.

read more
De blir första metalbandet på OS

22 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Den franska gruppen Gojira kommer att uppträda på fredagens öppningsceremoni för OS i Paris – och blir därmed historiska. Det blir nämligen första gången ett metalband spelar på en öppningsceremoni i OS, skriver Forbes.

read more
Händel lockar fram sommarnattens leende på Confidencen

22 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Confidencen i Ulriksdal gör Händels barockopera ”Alcina” med en trollkraft som gör en förstenad värld mänsklig. Det är lekfullt, spirituellt och svidande vackert, skriver Björn Wiman.

read more
Kanada kan ha fuskat sig fram till OS-finalen mot Sverige: ”En superskandal”

22 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS/STOCKHOLM. OS-finalen 2021 var de svenska fotbollsdamernas mest svidande förlust någonsin. Nu visar det sig att vinnande Kanada, enligt medieuppgifter, kan ha fuskat sig fram i turneringen – genom spionage. På fredagen stängdes Kanadas förbundskapten Bev Priestman av från sommarens OS, efter liknande tilltag i Frankrike.

read more
Ministern om krisen på Karolinska: ”Regionen måste förbättra arbetsmiljön”

23 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Förlossningsläkare flyr Karolinska efter sjukhusets hantering av läkaren Karin Pettersson, som sparkades i våras. Nu reagerar sjukvårdsministern. – Man måste förbättra arbetsmiljön, säger Acko Ankarberg Johansson (KD).

read more
Fem döms till fängelse efter omskriven springnota i Malmö

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Fem personer döms till fängelse för flera grova bedrägerier, däribland den omskrivna springnotan från krogen Atmosfär i Malmö förra året. Enligt tingsrättens har personerna ägnat sig åt ett brottsupplägg av ”närmast yrkesmässig karaktär”.

read more
Spektakulär OS-debut kan bli blöt: ”På ett sätt är det bra”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. De spelar på OS kanske mest spektakulära arena. Men guldjakten framför Eiffeltornet ser ut att börja i regn. Det behöver dock inte vara negativt för svenskarna. – Sanden blir ju lite hårdare när den blir blöt. Så på det sättet är ju det bra! säger beachvolleybollstjärnan Jonatan Hellvig och skrattar.

read more
Vistelseförbud utfärdat mot man i Huddinge

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): En man har belagts med vistelseförbud i delar av Huddinge, söder om Stockholm. Personen har kopplingar till pågående gängkonflikter i området. – Det är en person med våldskapital, säger lokalområdespolisen Reine Berglund.

read more
David Norlin: Jag tränar på att släcka mina kreativa impulser

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): David Norlins tegelstensroman ”Vikarien” påstås handla om en helt vanlig människa. Så vanlig, normal och genomsnittlig att hon har kallats tråkig, trist och banal. Men det är inte alltid som två personer ser exakt samma sak när de betraktar ett motiv. Boksommar har gått på konstmuseum med författaren.

read more
Kronan faller igen – kan påverka räntebeslut

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Kronan har fallit mot både dollarn och euron senaste månaden. Det gör det dyrare för den som semestrar i Europa – och kan också bli en huvudvärk för Riksbanken inför höstens räntebeslut.

read more
Så har yogan gett Johansson ett lugn inför hektiskt OS

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. Det kan verka som om distanssimmaren Victor Johanssons energi är oändlig. Men för att han ska orka med sitt tuffa schema i Paris måste även han hushålla med krafterna under OS-dagarna. Arbetet med att hitta rätt nivå på anspänningen är en ständigt pågående process. – Vi har bland annat testat Yoga nidra. Då har jag varit så avslappnad att det till och med hänt att jag har somnat, berättar Victor Johansson.

read more
Samordnade attacker mot järnvägsnät inför OS-invigningen: ”Kriminella handlingar”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. Bara timmar innan OS-invigningen i Paris ägde flera misstänkta sabotage rum mot järnvägsnätet i Frankrike. Åklagare har nu inlett en utredning om försök att ”undergräva grundläggande nationella intressen”.

read more
Flicka häktad misstänkt för mordet i Landskrona

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): En 15-årig flicka har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet på en flicka i högstadieåldern i Landskrona. Ytterligare två personer misstänks för inblandning i fallet, varav den ena är en flicka under 15 år.

read more
Gothia cup-spelare död efter drunkningsolycka

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Den 19 juli fördes en 16-årig Gothia Cup-spelare med ambulanshelikopter till sjukhus efter en drunkningsolycka i Alingsås. En vecka senare meddelade Sahlgrenska sjukhusets presstjänst att pojken dött av sina skador. Olyckan utreds av polisen i Alingsås som vållande till annans död.

read more
Fyra tonåringar häktade efter våldsbrott i Södertälje

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): I måndags exploderade en handgranat i en butik. Dagen efter inträffade en skottlossning. I båda fallen misstänks unga personer för brotten som skedde på olika platser i Södertälje. Samtliga fyra har nu häktats. – Det finns mycket som talar för att gärningen är ett led i en nätverksrelaterad konflikt i Södertälje, säger åklagaren Lisa Dos Santos om sprängningen.

read more
Det vet vi om den historiska OS-invigningen på floden Seine

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. På fredagskvällen kommer OS-historia att skrivas. För första gången hålls invigningsceremonin i ett sommar-OS utanför en stor idrottsarena. Den äger i stället rum längs floden Seine, som rinner genom årets värdstad Paris. Hemlighetsmakeriet är stort. Men ceremonin är påkostad: den uppges gå på minst 1,4 miljarder kronor.

read more
Stort gensvar på DN:s granskning om järnvägen

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Söndagens DN-granskning av järnvägens avreglering har fått ett stort gensvar från läsarna mitt i sommarvärmen. Artikeln visade att det tar runt 350 år att komma ikapp underhållsskulden och att ingen myndighet har helhetsansvaret. ”Jag hoppas och tror att det här kan/måste bli startskottet till förändring” mejlar en DN-läsare.

read more
Rekordvinst för Scania

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Lastbilstillverkaren Scania redovisar ett justerat rörelseresultat på 8 miljarder kronor för andra kvartalet 2024. Det kan jämföras med 7 miljarder kronor samma period 2023. Resultatet är rekordhögt under ett enskilt kvartal för bolaget.

read more
SCA missar förväntningarna

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Hygien- och skogsbolaget SCA redovisar en vinst före skatt på 1 217 miljoner kronor för andra kvartalet 2024. Det kan jämföras med en 1 126 miljoner kronor motsvarande period 2023.

read more
Kulturdebatt. Triumfens ögonblick var nära i Paris 1924

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): För hundra år sedan talade hela Sverige om den olympiska fotbollen. Det svenska lagets framfart slog världen med häpnad, men de föll i semifinalen. Jesper Högström ser tillbaka på OS i Paris 1924 när proffsen skulle vara friska och glada amatörer.

read more
Isak Fritzon: Sofi Jeannin försvarar den klassiska musiken med dess vassaste vapen

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Den svensk-franska stjärndirigenten Sofi Jeannin stör sig på OS-invigningens sexistiska inslag och rycker ut till den klassiska musikens försvar. Isak Fritzon har lyssnat.

read more
Harris efter möte med Netanyahu: ”Kommer inte vara tyst”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Israel har rätt att försvara sig – men på vilket sätt man gör det spelar roll. Det var Kamala Harris budskap efter torsdagens möte med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. – Jag kommer inte att vara tyst, sade Harris och syftade på lidandet i Gaza.

read more
Johan Esk: Inför den unika invigningen – terroristerna är spelens första segrare

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. Flodbåtar ska komma lastade – med OS-idrottare. Invigningen på Seine ska bli unik och spektakulär och är ändå ett stolleprov. För att terroristerna är spelens första segrare.

read more
Johan Croneman: Mordiska Hamas tog skydd i sina tunnlar och offrade de civila

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Vilka alternativ hade egentligen Israel efter Hamas massaker på judar den 7 oktober 2023? Det är en fråga som kräver svar bland alla tvärsäkra åsikter, skriver Johan Croneman.

read more
Han gräver efter andra världskrigets döda och gör ständigt nya fynd

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): OKINAWA. I över 40 år har ”grottgrävaren” Takamatsu Gushiken letat efter kvarlevor av döda personer från slaget om Okinawa vid andra världskrigets slut. Och han stöter hela tiden på nya fynd. – Var man än gräver hittar man mänskliga kvarlevor. Folk gömde sig i grottorna, säger Takamatsu Gushiken. Nu befarar han att Okinawa återigen ska stå i centrum för ett blodigt slag mellan världens stormakter.

read more
Säverman: Leta p-plats och äta glass

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Småstaden Trosa har mer än sitt pittoreska promenadstråk utmed ån och raden av glasstånd, nämligen parkeringsplatser. Vid dessa tillbringade kåsören och hans medresenärer halva eftermiddagen i ofruktsamt sökande efter en ledig sådan.

read more
”SJ får riva Friends arena om de vill ha mer tågdepåer”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Trots att tågtrafiken ökade starkt sålde statliga Jernhusen den mest värdefulla marken för underhåll och avisning till Friends arena och Mall of Scandinavia. Efter ett decennium av överfyllda tågverkstäder i Stockholm är läget nu desperat på lång sikt. – Det finns helt enkelt ingen plats kvar i Stockholmsområdet, säger Hans Larsson på Trafikverket.

read more
Forskarkritik mot rekordbeställning av is inför OS

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Sommar-OS har redan slagit rekord – flera hundra ton is har beställts för att behandla skador och snabba på återhämtning. Men en internationell grupp forskare varnar för att kylbehandling ofta är verkningslös, eller till och med negativ. Dessutom går det åt mycket energi för att framställa all is.

read more
”Hur kan jag stötta en anhörig som är deprimerad?”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Hon vill stötta en närstående deprimerad på bästa sätt och försöker förstå sig på sjukdomen. Vad är det som ”lockar” med mörkret och vad är det som orsakar ilskan och irritationen? Psykiatern Christian Rück svarar.

read more
Pinks generositet mot publiken på Strawberry arena är berörande

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): När Pink tar sig an Strawberry arena i Stockholm med turnén Summer carnival ger hon plats åt alla sina sidor som artist. Generositeten i de mest publikfriande partierna är berörande. Men när hon går ner i energi avslöjas hennes största svaghet, skriver DN:s Sara Martinsson efter konserten.

read more
Jättebrand i Kanada – brandmän från flera länder bistår

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Hundratals brandmän från världen över är på väg till Kanada för att bekämpa skogsbranden som härjar i Alberta. Branden är fortsatt utom kontroll, enligt lokala myndigheter. – Det här är den värsta mardrömmen för varje samhälle, säger provinsens premiärminister enligt BBC.

read more
Sverige tog blytung premiärseger – slog ”omöjliga” Norge

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. Sverige tog en blytung premiärseger i OS-handbollen. Handbollsdamerna besegrade storfavoriten Norge med 32–28, efter en storartad vändning och en bländande insats av målvakten Johanna Bundsen. – Hon räddar oss i många situationer i dag, säger Linn Blohm, som själv fick se den dramatiska avslutningen från sidan.

read more
Ukraina: Ryska flottan har helt lämnat Azovska sjön

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Den ryska marinen har lämnat Azovska sjön och flyttat alla sina fartyg därifrån, hävdar Ukraina. Det skulle innebära ytterligare ett bakslag för Svarta havsflottan, som slagits ut till 30 procent av framgångsrika ukrainska angrepp. – Den ryska marinen kan svårligen förlora fler fartyg, säger militäranalytiker Jörgen Elfving.

read more
Så mycket makt har kändisarna över amerikansk politik

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): George Clooneys text i New York Times för drygt två veckor sedan slog ned som en bomb. ”Jag älskar Joe Biden. Men vi behöver en ny kandidat” skrev han och orden skakade om Bidens kandidatur ytterligare. När Kamala Harris gjorde entré i sitt kampanjhögkvarter spelades Beyoncés låt ”Freedom” som hon ska ha fått lov att använda under hela sin kampanj. Vad har stjärnorna egentligen för makt i den amerikanska politiken?

read more
Europasuccén – alla svenska lag vann

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Djurgården, Häcken och Elfsborg har alla tagit ytterligare ett kliv mot Europaspel i höst. Samtliga lag vann sina första möten i kvalets andra omgång, och sitter i ett drömläge inför returen.

read more
Gene Simmons har aldrig varit full: ”Jag ville inte göra mamma besviken”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): I slutet av juli gör Kiss sångare och basist Gene Simmons två konserter i Sverige med sitt eget band. Genom åren har rockikonen gjort sig omtalad för mycket – bland annat för sin långa tunga och för att ha missbrukat sex i stället för alkohol och droger. – Jag har förmodligen några barn som springer runt i Sverige, säger han till DN.

read more
Live: Följ OS i Paris 2024

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Medaljer, rekord och segrar. Hur går det för svenskarna? För de internationella stjärnorna? Och hur blir det med säkerheten? Följ tävlingar och andra nyheter från sommar-OS i Paris här.

read more
SD-toppens oro över Trump: Han är osvensk

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Sverigedemokraterna markerar avstånd till presidentkandidaten Donald Trump. – Jag är orolig för de signaler som kommit från Trump och republikanerna, att engagemanget för Ukraina inte verkar så starkt som man önskat, säger Mattias Karlsson, (SD).

read more
Vargens unge, del 34 av 57

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Läs tidigare avsnitt här

read more
DN Debatt. ”OS i Paris sätter ett nytt dystert rekord”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): DN DEBATT 26/7. På 1980-talet bannlystes till sist tobak från OS – i varje fall i reklamform. Fossila företag är än i dag välkomna. Inte bara det, sådan sponsring har tiofaldigats på 20 år. Den olympiska rörelsen säger sig värna miljön och Parisavtalet. Det är dags att förbjuda reklam för produkter som förstör klimatet, skriver företrädare för tankesmedjan New Weather.

read more
Fredricson och Olsson blir fanbärare när OS invigs på Seine

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. För tre år sedan tog han guld i lag samt silver individuellt vid OS i Tokyo. På fredag kväll väntar en ny upplevelse för hoppryttaren Peder Fredricson. Tillsammans med seglaren och OS-silvermedaljören Josefin Olsson har han utsetts till Sveriges fanbärare vid OS-invigningen i Paris.

read more
Massprotester efter film där brittisk polis sparkar på man

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Filmer som visar hur polis i Manchester slår tre män och sparkar och stampar på en mans huvud har blivit virala i sociala medier. På torsdagen stängdes en polis av efter händelsen, som väckt kritik om övervåld.

read more
Polisen dyker i centrala Landskrona

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Under dagen har polisen dykt efter föremål kopplade till utredningen av mordet på en flicka i Landskrona. Samtidigt växer minnesplatsen där mordet skedde och de boende söker svar.

read more
Här är tio evenemang för en lyckad helg i Stockholm

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Operan ”Alcina”, jazz med Bobby Medina, och mat från både nu och 1700-talet – DN:s Emmakarin Hallheden tipsar om de bästa premiärerna, konserterna, utställningarna och evenemangen, hämtade från DN:s Kalendarium.

read more
Experter: Därför var det ett misstag att välja JD Vance

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Kontroversiella uttalanden, oväntade åsikter – och låga förtroendesiffror. Nu spekuleras det om Donald Trump ångrar sitt val av JD Vance som vicepresidentkandidat. – Trump har väl inte för vana att ångra någonting, säger USA-kännaren Karin Henriksson.

read more
Svenska bombtekniker på plats vid OS-invigningen: ”Enorma områden att söka igenom”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. En grupp bombtekniker från svenska polisen bistår den franska polisen i arbetet med att säkra invigningsceremonin och tävlingarna under sommar-OS. – Det är enorma områden att söka igenom. Det är en helt unik erfarenhet för oss, säger hundföraren Fredrik.

read more
Hells Angels-reklam på Överkalix marknad: ”Väldigt olyckligt”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): ÖVERKALIX. Bland krimskrams och karameller såldes tröjor med reklam för det kriminella mc-gänget Hells Angels på Överkalix marknad. – Olämpligt och olyckligt, säger Dan Andersson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i östra Norrbotten.

read more
Jens Littorin: IOK:s ”utpressning” bidrar till att öka misstänksamheten

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. Det brukade vara värdstäder som försökte få olympiska spel genom att muta Internationella olympiska kommitténs medlemmar. Numera är det IOK som idkar ”utpressning” på värdstäderna. Och det sker inför öppen ridå.

read more
Hästen som alla vill köpa: ”Vacker och talangfull”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): PARIS. Han är bara tio år gammal, men en talang utöver det vanliga. Svenska fälttävlansryttaren Louise Romeikes OS-häst Caspian har redan före OS väckt uppmärksamhet. – Det är inte bara fälttävlansryttare – utan faktiskt även hoppryttare – som har hört av sig och frågat om han är till salu, berättar Louise Romeike.

read more
Här är fem dåliga privatekonomiska råd

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Nätet, bokhandeln och medierna svämmar över av råd om hur man smartast sköter sparande och lån. Men en del tips är inget vidare. Så här känner du igen dåliga privatekonomiska råd.

read more
Så ritar Kamala Harris om USA:s politiska spelplan

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): President Joe Biden kastar in den politiska handduken och hoppar av presidentkandidaturen – ett historiskt beslut i amerikansk politik. Och det dröjer inte länge innan han ger sitt stöd till vicepresident Kamala Harris. Demokraterna sluter upp bakom kvinnan som varit distriktsåklagare i San Fransisco, och när hon gör sitt första kampanjframträdande är det en helt annan energi än vad väljare sett från Biden. Hur kommer hon använda sina åklagarerfarenheter mot rivalen...

read more
Guide: Det här händer i OS i dag

3 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): OS i Paris pågår mellan den 26 juli och den 11 augusti. Här publiceras dagens guide varje dag.

read more
Guide: Så tävlar svenskarna i OS – dag för dag

3 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Sommar-OS i Paris pågår 26 juli–11 augusti – några sporter tjuvstartar dock. Här hittar du det fullständiga programmet för när de svenska idrottarna tävlar (uppdateras efter kval). Sök på gren eller datum för att hitta precis det du vill följa. Här kan du också se var i staden – eller på andra orter i Frankrike – som de olika sporterna avgörs.

read more
Rissveds comeback – hur hårt kan OS-medaljörerna pressa sig själva?

4 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Jenny Rissveds är en av världens främsta mountainbikecyklister och ett av Sveriges medaljhopp inför OS i Paris. Men hon har inte alltid mått bra av att vara bäst. OS-guldet från Rio 2016 blev tungt att bära, så tungt att hon tog en paus från idrotten. Hon ifrågasätter den elitidrott som hon själv är en del av. Nu är hon tillbaka. Men frågan är — kan man vinna guld och må bra? Programledare: Emma Lukins. Med DN:s Sportreporter Malena Johannson. Producent: Linnéa...

read more
Nu skrivs historia – då öppnar vi sajten

4 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): President Joe Biden ifrågasattes av sitt eget parti efter ett svagt inhopp i senaste debatten mot Donald Trump. Nu har han hoppat av sin kandidatur, med drygt tre månader fram till valet. Ett historiskt ögonblick. Därför öppnar nu DN upp sin sajt, och gör den gratis att läsa.

read more
”Järnvägen vittrar sönder mitt framför våra ögon”

6 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Med nuvarande takt tar det cirka 350 år att byta ut alla uttjänta ledningsstolpar och kontaktledningar utmed den svenska järnvägen – en av världens mest avreglerade. Men ingen är numera ansvarig för helheten. Hur kunde det bli så?

read more
Pappa misstänkt för mord

3 ms ago (8 Sidor): Två barn hittades döda i Södertälje i tisdags. Poliserna tror att barnens pappa har mördat barnen.

read more
De bygger skydd mot havet

3 ms ago (8 Sidor): Arbetare har börjat bygga en vall i Falsterbo i Skåne. Vallen ska skydda mot havet och översvämningar.

read more
Hon gör konst med drake

3 ms ago (8 Sidor): Den svenska konstnären Lap-See Lam har gjort konst med opera och en drake. Konsten visas nu i Venedig i Italien.

read more
”Blade runner” – från en ikon till dömd mördare

7 ms ago (DN.se - Dagens Nyheter): På Alla hjärtans dag 2013 skakas världen av nyheten att Oscar Pistorius flickvän Reeva Steenkamp har skjutits till döds i deras hem. Den sydafrikanska idrottsstjärnan, som kallas ”Blade runner” på grund av att han springer med proteser på båda benen, grips för mordet. Rättegången bevakas av världens medier och blir en lång och utdragen rättsprocess. Han döms slutligen för mord. I januari 2024 släpps han från fängelset, villkorligt frigiven efter att ha avtjänat...

read more
Fulla diskar fick Toyotas fabriker att stanna

10 ms ago (IDG.se - Lagring): Otillräckligt diskutrymme i servrar som används för att hantera reservdelsbeställningar orsakade nyligen ett oplanerat driftstopp i Toyotas monteringsanläggningar i Japan.

read more
Dropbox slutar erbjuda obegränsad lagring

11 ms ago (IDG.se - Lagring): Uppges bero på att vissa användare börjat missbruka tjänsten.

read more
Här är Dropbox nya AI-funktioner

1 y ago (IDG.se - Lagring): Dropbox Dash och Dropbox AI ska hjälpa användare av lagringstjänsten för filer att arbeta mer effektivt med ett nytt universellt sökverktyg och sammanfattningsfunktioner.

read more
Brittiskt universitet hämtar datakraft i Dalarna

1 y ago (IDG.se - Lagring): Med ambitionen att minska sina utsläpp har University of York valt att flytta sina tunga databeräkningar till Falun.

read more
Conscia satsar på automatisering – köper svenska Ciscopartnern

1 y ago (IDG.se - Lagring): Conscia vässar sitt Cisco-erbjudande ytterligare genom köpet av svenska Miradot.

read more
Windows 11 får inbyggt stöd för rar-filer

1 y ago (IDG.se - Lagring): Får även stöd för andra arkivformat som tar, 7-zip och gaz. 

read more
It-branschens nya uppdrag: hjälpa kunder att banta molnfakturan

1 y ago (IDG.se - Lagring): Hur mycket molnet kostar har blivit en allt hetare potatis på företagen. Inte minst i takt med att priserna stiger och konjunkturen sjunker. Kundernas intresse för det märks också i branschens vardag. ”Det går nästan alltid att hitta en modell som möter kundernas behov och som passar deras plånbok”, säger Zakaria Bennani på Cygate.

read more
Här vill Microsoft bygga nästa svenska datacenter

1 y ago (IDG.se - Lagring): Microsoft förbereder nu för fullt för att bygga ännu en datahall i Sandviken.

read more
Hackare lyckades få tag på kunddata från Western Digital

1 y ago (IDG.se - Lagring): Totalt sägs hackarna ha kommit över 10 terabyte data i samband med attacken.

read more
Datacenterbolaget investerar i lokal kyla

1 y ago (IDG.se - Lagring): Den numera Eon-ägda datacenterbyggaren Coromatic investerar nu i kylteknik genom köpet av specialistbolaget Kristianstads Kylservice.

read more
Sparkar 500 för att satsa mer på AI

1 y ago (IDG.se - Lagring): Lagringstjänsten gör sig av med 16 procent av personalen.

read more
Atea lånar halv miljard för satsning på datacenter

1 y ago (IDG.se - Lagring): Ateakoncernen har precis undertecknat ett låneavtal med Europeiska investeringsbanken, EIB, där man lånar drygt en halv miljard kronor, som ska investeras i Norden och Baltikum.

read more
Nu ska Esam testa Tietoevrys videotjänst

1 y ago (IDG.se - Lagring): Esamverkansprogrammet, Esam, ska under det kommande året testa Tietoevrys samarbetstjänst Compliant Collaboration.

read more
De ska öppna nytt matigt datacenter i jämtländsk storsatsning

1 y ago (IDG.se - Lagring): Datacenterföretaget Ecodatacenter ska öppna ett nytt datacenter. Den här gången blir det i Jämtland, och sker i samband med en stor hållbarhetssatsning i Östersund.

read more
Öppnar nya datacentret – nu vill de bli det stora svenska alternativet

1 y ago (IDG.se - Lagring): Shibuya har precis investerat stort i ett nytt datacenter i Borås. Nu vill man profilera sig som det tydligt svenska alternativet. "Vi är nog den enda i vår storlek som är helt svenskägda", konstaterar vd Christina Backlund.

read more
Google backar om maxtak för filer på Drive

1 y ago (IDG.se - Lagring): Nyligen införde Google en gräns för hur mycket som får lagras på Google Drive – fem miljoner objekt. Nu tas gränsen bort. 

read more
My Cloud-kunder utelåsta efter intrånget hos Western Digital

1 y ago (IDG.se - Lagring): Det går inte att nå tjänsterna efter angreppet på lagringsjätten

read more
Google Drive får en gräns för antalet filer som kan lagras

1 y ago (IDG.se - Lagring): Gäller även för betalanvändare.

read more
Nu vill Google börja schakta för sitt datacenterbygge i Dalarna

1 y ago (IDG.se - Lagring): Googles datacenterbygge i Dalarna går långsamt men framåt. Nu har bolaget ansökt om tillstånd att förbereda för nästa steg.

read more
Därför flyttar franska storbanken digitalt till Stockholm

1 y ago (IDG.se - Lagring): Den franska banken BNP Paribas har fått smak på nordiska datacenter och flyttar nu mer av sin it-infrastruktur till Akalla, där isländska Atnorth satsat stort.

read more
Green linen suit

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Min 25 årsfest i Rom

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Min födelsedagsoutfit

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
säg hej till min nya podd

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Ur telefonen; Vårkänslor i Rom, vuxenpoäng, mat

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Outfits från senaste veckorna

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Q&A om framtiden, vaccination, träning och mer!

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Fem räddare i nöden under vintern

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Nyårslöften för 2022

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Listan om 2021

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Tillsammans mot barnarbete

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
MIN JULÖNSKELISTA 2021

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Tillbaka i Sverige

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Brown puffer jacket

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Titta hit! Astro-Alvis svarar på DINA frågor om astrologi

2 ys ago (nyheter24.se): Har du blivit ghostad av en vattuman? Eller vill du få det där med "ascendenten" förklarat för dig? Ställ dina frågor till vår geniala astrolog Astro-Alvis.

read more
Saker man inte får missa i Toscana

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
8 snygga stickade plagg

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Lägenheten i Rom är klar

2 ys ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more