Hästen räddades med hjärt-lungräddning – nu är den en av världens bästa

3 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Man gripen för våldtäkt på tonårsflicka

3 hs ago (nyheter24.se): Brottet ska ha ägt rum på en offentlig toalett på lördagskvällen, enligt uppgifter till polisen.

read more
DN:s kritiker väljer fem favoriter vecka 38

3 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Max Verstappen tillbaka som vinnare

3 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Odödliga konserter på vita duken

3 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Hårda kravet för att komma med i TV3:s Lyxfällan: “Du måste…”

3 hs ago (nyheter24.se): Lyxfällan har rullat på TV3 i över 30 säsonger, och sedan ett flertal år tillbaka är det ekonomerna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk som är programledare för långköraren. Under de drygt 15 år som Lyxfällan har sänts på tv har tittarna fått följa otaliga deltagare, som fått ordning på sin ekonomi med experternas hjälp.  Stora utmaningen i Lyxfällan – Magnus Hedberg avslöjar: "Uttråkade" Det krävs för att komma med i Lyxfällan Om du sitter hemma och är orolig...

read more
Verstappen tillbaka som vinnare

3 hs ago (nyheter24.se): I söndagens grand prix i Japan slutade den överlägsne VM-ledaren återigen högst på prispallen, efter en otippad femteplats senast i Singapore.Efter ett starkt kval i japanska Suzuka startade Verstappen i pole position i dagens lopp, och Red Bull-föraren kunde köra in som segrare före Lando Norris och Oscar Piastri, båda McLaren.— Vi har ett fantastiskt år och jag är så stolt över alla inblandade, säger Verstappen efter segern.Verstappen har nu vunnit 16 lopp den här...

read more
Vansinnigt vacker och hypermodern mardröm på Folkteatern i Göteborg

3 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Slottsäpplen gör succé: ”Den del som växer snabbast”

3 hs ago (Nyheter): När Jan Ehrensvärd tog över familjens slott för fjorton år sedan år ville han att verksamheten skulle stå på flera ben vid sidan av den dominerande spannmålsodlingen. Valet föll på att börja odla äpplen där Tosterups muster och cider nu har blivit en succé.

read more
Nyfikna ungdomar vid skredområde under natten: "Fortfarande avspärrat"

3 hs ago (nyheter24.se): — När det gäller ett sådant här omfattande återuppbyggnadsprojekt måste man börja i rätt ände, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket. — Behöver vi säkra så att marken inte rör sig på något ytterligare sätt – eller går det att bygga nu ändå? Det är sådana avvägningar våra geotekniker behöver beakta och analysera nu, fortsätter han. Tung trafik Verket har sedan lördagens skred arbetat med att skylta om omledningsvägarna så att det är tydligt utmärkt....

read more
Askersund: Polisen rapporterar om brand

3 hs ago (nyheter24.se): Polisen i Örebro län rapporterar detta: Polisen är på plats vid en befarad brand. De boende har själva tagit sig ut och delvis kunnat släcka branden som startade i badrummet, enligt de första uppgifterna.  Polisen kommer bistå räddningstjänsten i deras arbete och även utreda vad som kan ha orsakat branden.  Text av Polisen region Bergslagen ...

read more
Bilderna visar förödelsen dagen efter jordskredet

3 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Vägbanor har flyttats 20–30 meter i sidled – byggnader har raserats.

read more
Därför är Pär Lernström avundsjuk på David Hellenius

3 hs ago (nyheter24.se): Pär Lernström, 43, är programledare i tittarfavoriten Idol och Talang. I en intervju med Martin Björk får han frågan om det finns något tv-program som han hade velat vara med i. Han svarar direkt att Masked Singer verkar kul.  – Det här vore ju faktiskt spännande, och sen hörde jag att David skulle göra det och blev lite avundsjuk, säger Pär Lernström i intervjun med Martin Björk.  När Pär Lernström sedan såg programmet så förstod han varför produktionen hade valt...

read more
Dolly Parton gör cover på rockklassiker

4 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Enkel matematik: Så mycket kan avgiften på din bostadsrätt öka

4 hs ago (Nyheter): Högre räntor och ökade driftskostnader kommer att tvinga många bostadsrättsföreningar att höja avgiften. Men att bara klara att betala räkningarna räcker inte. Även i svåra tider måste föreningarna spara för framtida underhåll. Di går igenom de viktiga nyckeltalen föreningen – och du – måste ha koll på.

read more
Seger för Malmö hemma mot Färjestad

4 hs ago (nyheter24.se): Malmö började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.01 slog Johan Olofsson till framspelad av Christoffer Forsberg och Markus Lauridsen. Malmö utökade ledningen genom Janne Kuokkanen efter 5.00 i andra perioden. Färjestad reducerade dock till 2-1 genom Lucas Forsell efter 9.06 av perioden. Malmö punkterade matchen med ett 3-1-mål med 1.52 kvar att spela genom Kim Rosdahl på pass av William von Barnekow och Fredrik Händemark. Det fastställde slutresultatet till 3-1....

read more
Trafikverket: Kommer ta månader att återställa E6:an

4 hs ago (Nyheter (Ekot)): Trafikverket är på plats vid raserade vägen vid Stenungsund för att skapa sig en bild av omfattningen på skadorna.Det är svårjobbat på platsen och det går inte att ge någon exakt prognos för när vägen kan vara återställd men det kommer att ta tid, enligt Bengt Olsson som är presschef på Trafikverket.”Här handlar det om att bygga upp allting från ruta noll”, säger han.

read more
Fugees återförenades på konsert i New York

4 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Taktikvalet som kan avgöra Solheim Cup-rysaren

4 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Kvinna väcktes av okänd man – gick in med borttappad nyckel

4 hs ago (nyheter24.se): Mannen tog sig in med en nyckel som varit borttappad ett tag, skriver polisen. Kvinnan, som är i 35-årsåldern, lyckades dock jaga ut mannen ur bostaden. Efter ett antal utredningsåtgärder kunde kvinnans granne, en man i 45-årsåldern, komma att misstänkas för brott. Polisanmälan är upprättad om inbrottsstöld, hemfridsbrott och egenmäktigt förfarande.

read more
Fugees återförenades på konsert

4 hs ago (nyheter24.se): 2021 meddelade Fugees att gruppen planerade en återföreningsturné med anledning av att det var 25 år sedan man gav ut sitt klassiska album "The score". Turnén sköts dock fram till denna höst.Andra som spelade på konserten Global Citizen, som har arrangerats årligen sedan 2012, var Red Hot Chili Peppers, Busta Rhymes, Common och Jungkook.

read more
Fartyg med ukrainskt spannmål har nått Turkiet

4 hs ago (Nyheter): Ett andra fartyg med spannmål som skeppats från Ukraina nådde på söndagen Turkiet, uppger flera sjötrafiksajter.

read more
Lazio och Monza delade på poängen

4 hs ago (nyheter24.se): Lazio gjorde första målet. Ciro Immobile slog till på straff, redan i tolfte minuten. Monza kvitterade till 1-1 i 36:e minuten, när Roberto Gagliardini fick träff. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade 1-1. Lazio har en seger, en oavgjord och tre förluster och 5–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Monza har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 4–7 i målskillnad. Lazio har fyra poäng och Monza har fem poäng efter fem...

read more
Experterna: Så skaffar du extrapengar under krisen

4 hs ago (Nyheter): Tomt på kontot, ändå en driva med räkningar. Så hur kan man göra för att få in mer pengar? Här är tips från privatekonomerna.

read more
EU-parlamentet utökas – tolv länder får fler mandat

4 hs ago (Nyheter (Ekot)): Efter nästa års val till EU-parlamentet så utökas antalet ledamöter, från 705 till 720. Det betyder att tolv länder kommer få fler mandat på grund av en ökad befolkning. Bland de länderna finns Finland och Danmark.Men för Sveriges del ligger antalet EU-parlamentariker kvar på 21.

read more
Scholz försvarar hög ränta: Hushåll klarar det

4 hs ago (Nyheter): Tysklands förbundskansler Olaf Scholz försvarar Europeiska centralbankens (ECB) räntehöjningar och anser att hushåll bör klara av den historiskt höga räntenivån på 4 procent.

read more
Terrorgrupper avancerar i Västafrika

5 hs ago (Nyheter (Ekot)): I Västafrika fortsätter attackerna från islamistiska terrorgrupper att öka i intensitet. Militära kuppledare i de tre mest utsatta länderna, Mali, Burkina Faso och Niger, har nu makten. De tre länderna har nu ingått en en militär allians, men trots det framstår de som alltmer isolerade och försvagade utan hopp om militär assistans, vilket bara gynnar de islamistiska terrorgrupperna i Västafrika.

read more
Förslag om slopad nolltaxa får stockholmsidrotten att rasa

5 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Bokmässans fader hänger i: ”Han är ett fantastiskt stöd”

5 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Ministern: Gängkriminella får inte göra samhället kontantfritt

5 hs ago (Nyheter (Ekot)): Efter att NK beslutat att göra sina varuhus kontantfria, bland annat för att minska risken för att gängkriminella handlar där, kommenterar regeringen nu frågan.Finansmarknadsminister Niklas Wykman tycker inte att inte samhället bli kontantfritt på gängens villkor, och han tror inte heller att kontantfria butiker kommer få särskilt stor effekt på de gängkriminella.Det är staten, inte företagen, som har det största ansvaret att stoppa gängkriminaliteten, enligt Niklas Wykman.

read more
Herr B: Romarriket är i alla fall bättre än sex

5 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Lisa Magnusson: Är det här verkligen den klimatpolitik som svenska folket vill ha?

5 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Vi har ingen klimatkris, säger SD.

read more
Alligator hade död kvinna i gapet

5 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Nytt försök med grishjärta i människa

6 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Anna-Lena Laurén: Propagandan från Kreml höll på att göra mig galen

6 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Så påverkade desinformationen mig under det sista året i Ryssland.

read more
Armenien vill ha FN-personal till Nagorno-Karabach

6 hs ago (Nyheter (Ekot)): Armeniens utrikesminister Ararat Mirzoyan uppmanar FN att skicka personal till Nagorno-Karabach för att övervaka att armenierna i utbrytarregionen respekteras och att säkerheten upprätthålls, rapporterar AFP. I tisdags tog Azerbajdzjan kontroll över Nagorno-Karabach, vars befolkning mestadels är armenier. Under lördagen lovade Azerbajdzjans utrikesminister, i ett tal inför FN:s generalförsamling, att armenier i regionen kommer att behandlas som jämlika medborgare.

read more
Misstänkt koranbrännare inför rätta i Linköping

6 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Bränd koran och bacon lades utanför deras moské • Kan fallet leda till ny rättspraxis?

read more
”Pedofiler och gängkriminella dras till ungdomsidrotten”

7 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Matchguide: AIK–Djurgården

7 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Allt inför Stockholmsderbyt på Friends arena.

read more
”Varför kommer jag inte förbi den första dejten?”

7 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Att aldrig få till en varaktig relation börjar tära på hans psyke • Daniel Rosenlind ger råd.

read more
Insändare. ”Ta bort tvångsåtgärderna mot barn på Sis-hemmen”

8 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Uppdraget för Statens institutionsstyrelses att vårda unga får inte förväxlas med Kriminalvårdens.

read more
Sökes: väderentusiaster som ska hjälpa SMHI med skyfallsforskning

9 hs ago (Nyheter (Ekot)): I ett nytt forskningsprojekt ska SMHI och universiteten i Karlstad och Lund ta hjälp av väderintresserade privatpersoner för att samla fakta om regnoväder. Forskarna hoppas lära sig mer om hur man bättre kan skydda byggnader och avloppssystem vid kommande skyfall och översvämningar, berättar Lars Nyberg, professor i risk- och miljöstudier på Karlstads universitet.Ett annat mål är att bättre kunna bedöma kostnaderna för skador som uppstår vid skyfallsöversvämningar och kunna...

read more
Minst 34 döda i explosion i Benin

15 hs ago (Nyheter (Ekot)): I Benin i Västafrika har minst 34 personer omkommit i en explosion vid en olaglig bränsledepå nära gränsen mot Nigeria. Enligt myndigheterna i Benin var två av dom 34 omkomna spädbarn.

read more
”Som statstjänsteman ska man inte vara aktivist”

15 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Maria Mindhammar ny generaldirektör för Migrationsverket – står inför paradigmskifte.

read more
Poliser: Rawa Majid hade kunnat stoppas

15 hs ago (Nyheter (Ekot)): Rawa Majid, som ibland också kallas ”Kurdiska räven”, hade kunnat stoppas – om polisen agerat mot honom tidigare.Det hävdar två poliser, som länge arbetat med Majids misstänkta brottslighet, och som intervjuats av P3 Krim.Majid har pekats ut som ledare för det kriminella nätverket Foxtrot, och tros vara bosatt i Turkiet.

read more
FN: Lavrov i utfall mot USA och väst

16 hs ago (Nyheter): När det var dags för Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att hålla sitt anförande i FN:s generalförsamling var udden riktad mot USA och västvärlden. Den ryske utrikesministern sparade inte på krutet i talet som hölls på lördagen.

read more
Äldsta träkonstruktionen som hittills hittats

16 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): 500 000 år gammalt träfynd i Zambia förändrar synen på våra förfäder.

read more
Dansk ordbok ska bli mer könsneutral

16 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Experten: Därför drabbas Västsverige av skred

16 hs ago (Nyheter (Ekot)): Jordskredet vid Stenungsund inträffade inom det område i Sverige som löper högst risk att drabbas av skred.Stefan Wastegård, professor i kvartärgeologi på Stockholms universitet är inte förvånad eftersom han vet vad som gömmer sig i marken.”Hela Västsverige är ett potentiellt riskområde”, säger han.

read more
Ukrainsk attack påstås ha dödat ryska toppmilitärer

16 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Högsta befälet för Svartahavsflottan ska vara ett av offren.

read more
Lisa Magnusson: Det finns bara ett sätt för en kvinna att göra ”rätt” vad gäller våldtäkt

16 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Efter elbilsslaget – här väntar nästa tvist med Kina

17 hs ago (Nyheter): EU blir allt mer geopolitiskt och fler handelskonflikter med Kina är att vänta de kommande åren. Det säger Lars Danielsson, som nyss har lämnat rollen som Sveriges EU-ambassadör.

read more
"Bostadsbristens rävsax slog igen redan på 1940-talet"

17 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Hans Åkerlind, Gävle, om familjens hyreshus som fick förfalla och 80 års resa mot nutidens trasiga bostadsmarknad.

read more
Hjälpkonvoj framme i Nagorno-Karabach

17 hs ago (Nyheter (Ekot)): I Nagorno-Karabach har nu en hjälpkonvoj kommit fram till regionen, efter rapporter om brist på mat, vatten och medicin, det uppger TT. Samtidigt väntas överlämningen av vapen från armenier fortsätta under helgen, enligt det avtal om eldupphör träffats efter den Azerbadjans blixtoffensiv som inleddes i tisdags. Nagorno-Karabach är en utbrytarregion inom Azerbadjans gränser men invånarna är huvudsakligen armernier.

read more
Ministern om skredet: Mycket allvarlig händelse

17 hs ago (Nyheter (Ekot)): Under natten till lördag inträffade ett skred vid Stenungsundsmotet som har orsakat stora skador på E6:an. Bilder vittnar om ett hål som är flera hundra meter brett och tjugo meter djupt.”Det är en mycket allvarlig händelse. Exakt vad den här händelsen beror på är något som bland annat rättsvårdande myndigheter just nu tittar på där polisen har inlett en förundersökning som skulle kunna peka på att mänsklig hand kan varit inblandad men det får vi ju reda på när den...

read more
Trots pesten – vildsvin finns kvar på menyn

18 hs ago (Nyheter): Statliga myndigheter har i flera år kampanjat för att svenska folket ska äta mer vildsvin. Nu har den afrikanska svinpesten slagit till mot Fagerstatrakten. ”Om svinpesten sprider sig eller blir långvarig i Västmanland blir det svårt”, säger John Björklund på nätbutiken Swedish Wild.

read more
Bygg-vd:n: Vi har inte sprängt senaste månaden

18 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Åsa Norberg äger bolaget som bygger företagsparken vid raset.

read more
”Vi är inte till för alla och tackar ofta nej”

18 hs ago (Nyheter): De tackar nej till kunder – för att hitta perfekta matchningen med företag som kan få maximal nytta av systemet. Här är oväntade framgångsfaktorn för molntjänsten Xledger. – Vi är inte till för alla och tackar ofta nej till presumtiva kunder, säger Thomas Falk, vd.

read more
Ministern: Stöd finns redo vid behov efter skredet

18 hs ago (Nyheter): Ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin (M), bedömer att det just nu inte finns något behov för regeringen att skjuta till extra resurser efter det omfattande jordskredet vid Stenungsund. ”Skulle det komma begäran om extra stödresurser så finns det en beredskap att svara upp gentemot det”.

read more
Metoden som skyddar åkrarna mot betande gäss och tranor

18 hs ago (Nyheter (Ekot)): Betande gäss och tranor gör stor skada i lantbruket. Men på flera håll används nu metoden att ha avledningsåkrar där fåglarna tillåts beta.”Jag har prövat alla sorters skrämsel, förutom uppblåsbar gubbe”, säger lantbrukare Arne Leijon vid Hornborgasjön i Västergötland. Men för många avledningsåkrar vill man inte ha då det kan öka fågelpopulationen, enligt Länsstyrelsen.

read more
Carl Johan von Seth: Danmark håller på att spricka av bantningspiller

18 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Ledare: Regeringen kan inte fortsätta kasta miljarder över sjukvården

18 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter): Så länge detta pågår kommer svensk sjukvård präglas av onödigt långa köer.

read more
Lage Jonasons privatpalats i Djursholm sålt

19 hs ago (Nyheter): Finansmannen Lage Jonasons magnifika villa i Djursholm, som har varit föremål för kronofogdeutmätning och omfattande skriverier i samband med finansmannens ekonomiska bekymmer, har nu sålts. Säljaren uttrycker glädje över att kulturbyggnaden som han lagt en förmögenhet på har hittat ”en seriös och mycket bildad ny ägare”.

read more
Myndigheterna håller presskonferens efter raset på E6:an

19 hs ago (Nyheter (Ekot)): Stenungsunds kommun, polisen, räddningstjänsten och Trafikverket håller presskonferens efter raset på E6:an som inträffade natten till lördag.

read more
Expert: Ryskt exportstopp av diesel ”kommer märkas”

20 hs ago (Nyheter): Rysslands förbud av export av diesel och bensin riskerar att förvärra en redan pressad utbudssituation inför vintern, rapporterar amerikanska CNBC. Förlusten av den ryska dieseln kommer att märkas, uppger Warren Patterson, chef för råvarustrategi på ING, enligt ekonomikanalen.

read more
Trafikverket: Kommer ta månader att laga E6

20 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Konflikten om jordbrukspolitiken hårdnar i Europa

20 hs ago (Nyheter (Ekot)): Runtom i Europa hårdnar konflikten om jordbrukspolitiken efter att EU satt upp nya mål för att minska användningen av bekämpningsmedel och gödsel. I franska Bretagne har striden kommit att handla om liv och död.Journalisten Morgan Large bevakar jordbrukets klimat- och miljöpåverkan i Bretagne. Han började få hot när han arbetade med en dokumentär där kycklinguppfödare kritiserades: ”Först hotbrev, sen telefonsamtal. Och så en dag när jag gick ut här på gårdsplanen så såg...

read more
Allt fler skolböcker svartlistas i USA

21 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Ekonominestorn om kronan: ”Sitt still i båten”

22 hs ago (Nyheter): Riksbankens räntehöjning och ”rädda-kronan-paket” på torsdagen hjälpte föga. Efter en kort förstärkning fortsatte kronans pyspunka. Men ekonominestorn Lars Calmfors manar till is i magen, tonar ned risken för valutaspekulationer och öppnar för en tidigare inte framförd tes till varför Riksbanken skulle kunna skippa höja i november.

read more
Sköldpadda hämtad av polis på E4

22 hs ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Trafikverket om raset: "Kommer ta tid"

23 hs ago (Nyheter): Det beräknas ta flera månader att återställa E6 vid Stenungsund efter kollapsen i ett jordskred, enligt Trafikverket.

read more
Thailands regering delar ut miljarder i kryptovaluta

1 d ago (Nyheter (Ekot)): Alla thailändare över 16 år ska få motsvarande 3000 kronor i form av kryptovaluta för att stimulera ekonominDen nya regeringen beskriver Thailands ekonomi som ”sjuk” och har utannonserat flera olika åtgärder för att stimulera konsumtionReformen beräknas kosta motsvarande 174 miljarder kronor, enligt Bangkok Post.

read more
Telia segrade när konkurrenterna vek ner sig

1 d ago (Nyheter): Post- och telestyrelsens spektrumauktion spåddes bli en blodig uppgörelse för de svenska teleoperatörerna.  När Tele2 och Telenors gemensamma nätbolag vek ner sig, uteblev budstriden och slutnotan för frekvenstilldelningen blir nu betydligt lägre än vad någon hade räknat med. 

read more
Andrij får svensk protes – ska tillbaka till fronten

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Förlorade armen i Luhansk • Ska bli pappa: ”Nu blir det enklare att köra barnvagn.”

read more
Omfattande protester när Finlands regering ska spara

1 d ago (Nyheter (Ekot)): På tisdag inleder flera fackförbund tre veckor långa protester över hela landet och högskolor och universitet ockuperas av studenter.De nya regeringspartierna, Samlingspartiet och Sannfinländarna, lovade i valrörelsen att få ordning på Finlands statsskuld och budgeten innebär flera besparingar i välfärdssystemen.”Arbetslösa och arbetare är de enda som får ta ansvar”, säger Annika Rönni-Sällinen, ordförande i servicefacket.

read more
Polisen utreder grovt brott efter raset på E6:an

1 d ago (Nyheter (Ekot)): Polisen har inlett en förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse efter att E6an i höjd med Stenungsund kollapsat inatt. Polisen ska utreda om ett pågående byggarbete kan ha påverkat skredet. Personal kommer förhöras vid byggarbetsplatsen där sprängningar genomförts.

read more
Oklart för Byggmax efter jordskred i Stenungsund

1 d ago (Nyheter): Det är oklart om Byggmax anläggning i Stenungsund har skadats i samband med jordskredet på E6:an, uppger Sverigechefen Elliot Lindberg för Di. Men butiken är tillsvidare stängd.

read more
Så mycket får Murdoch sista tiden vid makten

1 d ago (Nyheter): Mediemogulen Rupert Murdoch lämnar ordförandeposten i Fox med en rejält uppskruvad ersättning. Hans totala kompensation för 2023 landar på motsvarande 255 miljoner kronor, uppger Reuters.

read more
Fed:s sällsynta drag – tvingas till besparingar

1 d ago (Nyheter): Den amerikanska centralbanken Fed ska banta personalstyrkan för första gången på över ett decennium, rapporterar Reuters. Beskedet kommer sedan Fed:s förluster överstigit 100 miljarder dollar, motsvarande 1100 miljarder kronor.

read more
Trafikverket: Reparationer kommer ta många månader

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Polisen utreder misstänkt brott efter skredet

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Grannar vittnar för DN om sprängningar i området.

read more
Värsta läget på 30 år – möbelkedjan rustar för att klara stålbadet

1 d ago (Nyheter): Hushållens konsumtion har backat fyra kvartal i följd. Prognoser pekar samtidigt mot att det värsta är framför oss. I korselden mellan minskad köpkraft och kostnadsökningar står sällanköpsvaruhandeln. Medan mindre aktörer slås ut, har större kedjor rustat sig för prövningen.  ”Vi är redo att möta en annan situation i marknaden”, säger Björn Lindblad, vd Mio. 

read more
Johan Croneman: Några rätt måste man ändå ha för att kalla sig expert

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Då får ”Squid game”-realityn premiär

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Hanna Fahl: Här gick vi och trodde att mäns inre liv handlade om brudar

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Amanda Sokolnicki: Romina Pourmokhtari borde inte acceptera förnedringen

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
SD-ledningens strategi för att ta makten underifrån

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Spetsutbildningar och föreläsningar för att lära lokala SD-politiker hur en kommun styrs.

read more
Tusentals brevduvor måste flytta – men de kan inte lära sig hitta till ett nytt hem

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Så lyckas du med höstens billigaste lyxmat

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Blåmusslor är delikatessen som passar till både vardag och fest.

read more
Så slutar du vela – här är experternas bästa tips

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Insändare. ”Höj bidragets andel av studiemedlen till studenter”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Redan före de senaste årens extrema prisökningar levde landets studenter med knappa marginaler.

read more
Insändare. Noterat av DN:s läsare den 22 september

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Dagens Nyheters läsare ger kortfattat sin syn på läget i Sverige och världen samt DN:s innehåll fredagen den 22 september 2023.

read more
Insändare. Svar: ”Andra världskriget visar att Svenska Freds har fel”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Påståendet av Agnes Hellström att enbart militärt våld inte kan få stopp på ett krig stämmer inte.

read more
Insändare. ”Om angiveri införs är det dags att lämna landet”

1 d ago (DN.se - Dagens Nyheter): Tidöpartiernas inställning i sitt stöd till Ukrainas frihet och planerna på en informationsplikt för offentliganställda går inte ihop.

read more
Insändare. ”Upprörande hur Swedbank bemöter sina kunder”

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Man kan som långvarig bankkund inte lita på kundservicen i den svenska bank som har flest privatkunder.

read more
Vad vet du om musslor?

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Blåmusslor, snäckor och sniglar – testa dina kunskaper om blötdjur.

read more
Insändare. ”Vi behöver politiker som man kan lita på”

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Plötsliga åsiktsbyten för att anpassa sig till högerpopulister har de senaste åren präglat rikspolitiken i både Sverige och USA.

read more
Vi, mujka och audiens – kan du orden?

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Testa dina kunskaper i veckans språkkviss.

read more
Vecka 38, 2023. Har du hängt med?

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Insändare. Noterat av DN:s läsare den 21 september

2 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Dagens Nyheters läsare ger kortfattat sin syn på läget i Sverige och världen samt DN:s innehåll torsdagen den 21 september 2023.

read more
Alla dessa ismer

3 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Skars deras livmödrar bort i onödan?

3 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): Kvinnorna såg gynekologen som sin räddare – tills de jämförde sina journaler.

read more
”Det är en sorts snåljåpsbudget utan drömmar”

3 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter): DN:s politikpodd om konsten att sälja en budget.

read more
Följ med in i framtiden – ta en tur i nya tunneln

6 ds ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more
Efterlyst av FBI – vad hände med kryptodrottningen?

1 w ago (DN.se - Dagens Nyheter): Misstänks ha lurat människor på miljarder med Onecoin.

read more
Så tänker folk om hotet

1 m ago (8 Sidor): Poliserna säger att hoten mot Sverige har blivit fler. Risken för attacker har ökat. Så här tänker folk om det.

read more
Fyrar är fortfarande viktiga

1 m ago (8 Sidor): Fyrar är viktiga för båtar som åker på havet. I helgen kan du besöka fyrar i Sverige.

read more
Dags för VM i friidrott

1 m ago (8 Sidor): På lördag, den 19 augusti, startar VM i friidrott. Här är allt du behöver veta om tävlingarna.

read more
Här är Dropbox nya AI-funktioner

3 ms ago (IDG.se - Lagring): Dropbox Dash och Dropbox AI ska hjälpa användare av lagringstjänsten för filer att arbeta mer effektivt med ett nytt universellt sökverktyg och sammanfattningsfunktioner.

read more
Brittiskt universitet hämtar datakraft i Dalarna

3 ms ago (IDG.se - Lagring): Med ambitionen att minska sina utsläpp har University of York valt att flytta sina tunga databeräkningar till Falun.

read more
Conscia satsar på automatisering – köper svenska Ciscopartnern

3 ms ago (IDG.se - Lagring): Conscia vässar sitt Cisco-erbjudande ytterligare genom köpet av svenska Miradot.

read more
Windows 11 får inbyggt stöd för rar-filer

3 ms ago (IDG.se - Lagring): Får även stöd för andra arkivformat som tar, 7-zip och gaz. 

read more
It-branschens nya uppdrag: hjälpa kunder att banta molnfakturan

4 ms ago (IDG.se - Lagring): Hur mycket molnet kostar har blivit en allt hetare potatis på företagen. Inte minst i takt med att priserna stiger och konjunkturen sjunker. Kundernas intresse för det märks också i branschens vardag. ”Det går nästan alltid att hitta en modell som möter kundernas behov och som passar deras plånbok”, säger Zakaria Bennani på Cygate.

read more
Här vill Microsoft bygga nästa svenska datacenter

4 ms ago (IDG.se - Lagring): Microsoft förbereder nu för fullt för att bygga ännu en datahall i Sandviken.

read more
Hackare lyckades få tag på kunddata från Western Digital

4 ms ago (IDG.se - Lagring): Totalt sägs hackarna ha kommit över 10 terabyte data i samband med attacken.

read more
Datacenterbolaget investerar i lokal kyla

4 ms ago (IDG.se - Lagring): Den numera Eon-ägda datacenterbyggaren Coromatic investerar nu i kylteknik genom köpet av specialistbolaget Kristianstads Kylservice.

read more
Sparkar 500 för att satsa mer på AI

4 ms ago (IDG.se - Lagring): Lagringstjänsten gör sig av med 16 procent av personalen.

read more
Atea lånar halv miljard för satsning på datacenter

4 ms ago (IDG.se - Lagring): Ateakoncernen har precis undertecknat ett låneavtal med Europeiska investeringsbanken, EIB, där man lånar drygt en halv miljard kronor, som ska investeras i Norden och Baltikum.

read more
Nu ska Esam testa Tietoevrys videotjänst

5 ms ago (IDG.se - Lagring): Esamverkansprogrammet, Esam, ska under det kommande året testa Tietoevrys samarbetstjänst Compliant Collaboration.

read more
De ska öppna nytt matigt datacenter i jämtländsk storsatsning

5 ms ago (IDG.se - Lagring): Datacenterföretaget Ecodatacenter ska öppna ett nytt datacenter. Den här gången blir det i Jämtland, och sker i samband med en stor hållbarhetssatsning i Östersund.

read more
Öppnar nya datacentret – nu vill de bli det stora svenska alternativet

5 ms ago (IDG.se - Lagring): Shibuya har precis investerat stort i ett nytt datacenter i Borås. Nu vill man profilera sig som det tydligt svenska alternativet. "Vi är nog den enda i vår storlek som är helt svenskägda", konstaterar vd Christina Backlund.

read more
Google backar om maxtak för filer på Drive

5 ms ago (IDG.se - Lagring): Nyligen införde Google en gräns för hur mycket som får lagras på Google Drive – fem miljoner objekt. Nu tas gränsen bort. 

read more
My Cloud-kunder utelåsta efter intrånget hos Western Digital

5 ms ago (IDG.se - Lagring): Det går inte att nå tjänsterna efter angreppet på lagringsjätten

read more
Google Drive får en gräns för antalet filer som kan lagras

5 ms ago (IDG.se - Lagring): Gäller även för betalanvändare.

read more
Nu vill Google börja schakta för sitt datacenterbygge i Dalarna

5 ms ago (IDG.se - Lagring): Googles datacenterbygge i Dalarna går långsamt men framåt. Nu har bolaget ansökt om tillstånd att förbereda för nästa steg.

read more
Därför flyttar franska storbanken digitalt till Stockholm

5 ms ago (IDG.se - Lagring): Den franska banken BNP Paribas har fått smak på nordiska datacenter och flyttar nu mer av sin it-infrastruktur till Akalla, där isländska Atnorth satsat stort.

read more
Undersökning: Gamla hårddiskar mer hållbara än nya

6 ms ago (IDG.se - Lagring): Enligt Secure Data Recovery är majoriteten av de minst hållbara hårddiskarna tillverkade efter 2015.

read more
Nu byter svenska datacenterbolaget ägare

6 ms ago (IDG.se - Lagring): Det Falkenbergbaserade datacenterbolaget Glesys får en ny luxemburgsk ägare.

read more
Green linen suit

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Min 25 årsfest i Rom

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Min födelsedagsoutfit

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
säg hej till min nya podd

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Ur telefonen; Vårkänslor i Rom, vuxenpoäng, mat

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Outfits från senaste veckorna

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Q&A om framtiden, vaccination, träning och mer!

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Fem räddare i nöden under vintern

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Nyårslöften för 2022

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Listan om 2021

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Tillsammans mot barnarbete

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
MIN JULÖNSKELISTA 2021

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Tillbaka i Sverige

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Brown puffer jacket

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Saker man inte får missa i Toscana

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
8 snygga stickade plagg

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
Lägenheten i Rom är klar

1 y ago (Nicole Falciani | ELLE.se):

read more
DN:s expertpanel svarar på dina frågor

3 ys ago (DN.se - Dagens Nyheter): Fråga om bland annat barn, sömn, stress, träning, relationer.

read more
DN:s ungdomspaket för dig mellan 18 och 25 år

4 ys ago (DN.se - Dagens Nyheter):

read more